İSTANBUL (AA) - Anadolu Isuzu, sürücüler için geliştirdiği "Elektrik- Elektronik Sistem Mimarisi (EES)" projesi ile sektöre liderlik  ediyor.

Anadolu Isuzu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, inovasyonu ve teknolojik yenilikleri ürün ve hizmetlerine adapte etmeye odaklanan Anadolu Isuzu, Ar-Ge ve inovasyon konusundaki yetkinliği ile ticari araç sektöründeki öncü rolünü  devam ettiriyor

Araçlarının teknolojik donanımları ve uygulamalarını farklı ülke ve farklı müşteri beklentilerine özel olarak tasarlayan şirket, akıllı ulaşım sistemlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Akıllı ulaşım sistemleri alanındaki projeleri kapsamında bu yıl SummITS 3'üncü Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Zirvesi'nde, "Sürücü Yorgunluk ve Dikkat Dağınıklığı" ürünü ile "Ulaşımda Aklın Yolu Ödülü"ne layık görülen Anadolu Isuzu, 2019 yılında da NC Life aracı ile Türk Elektronikçileri Derneği’nden "Elektrik Elektronik Yazılım Geliştirme" kategorisinde ödül almıştı.

Bu alandaki yatırımlarını bir adım öteye taşıyan Anadolu Isuzu, sürücülerin hayatını kolaylaştırma hedefiyle EES projesini hayata geçirdi. EES mimarisi kapsamında yeni ürettiği tüm araçlarında uygulanmak üzere yeni özellikler ve yeni yazılım opsiyonları geliştiren şirket, bu özellikleri Interliner ve Grand Toro araçlarında uygulamaya başladı. Yeni elektrik-elektronik sistemler ile araçlarına; FMS (Fleet Management System-Filo Yönetim Sistemi), Motor Diagnostik Hata Teşhisi, MUX Araç Kontrol Sistemi Diagnostik Hata Teşhisi, Sürücü Puanlama, Viraj Aydınlatma, Araca Hoşgeldin Modu, Dinamik Geri Dönüş Ekranı, Eve Dönüş Modu, Akıllı Silecek, Dinamik Ana Ekran, Voice gibi donanımlar ekleyen Anadolu Isuzu bu alanda Türkiye'de bir ilke imza attı.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Anadolu Isuzu'nun, Ar-Ge ve inovasyon konusundaki yetkinliği ile müşteri taleplerine uygun ürün geliştirme gücünü pekiştirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"2009 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ilk Ar-Ge merkezlerinden biri olan Ar-Ge Merkezimizde kamyon, kamyonet, otobüs ve midibüs alanında geliştirdiğimiz yeni uygulamalar ile otomotiv sektörüne yön vermeye devam ediyoruz. Sürücüye maksimum fayda sağlayacak olan yeni elektrik-elektronik sistemimiz EES mimarisi bu hedefle hayata geçirdiğimiz projelerden biri. Günümüz trendlerine ve müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak yeni yazılım opsiyonları geliştirdik. Interliner ve Grand Toro araçlarımızda uygulamaya başladığımız bu özellikler geliştirilerek önümüzdeki dönemde her yeni çıkan aracımızda standart olarak sunulacak. Avrupa'da da hata teşhis modları dışındaki özellikler ile fark yaratıyoruz. EES mimarisi canlı bir yapı ve sürekli geliştirilmeye devam edecek."