İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi devi olan PETLAS, savunma sanayisine yönelik olarak Ar-Ge ve üretim yatırımları gerçekleştiriyor.

PETLAS tarafından gereçkleştirilen basın açıklamasına göre, şirketin ürün portföyü içerisinde, askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin envanterinde yer alan hava ve kara taşıtlarının ihtiyaçlarına özel vasıflı lastikler, önemli bir yer kaplıyor. Türkiye lastik sektörünün Ar-Ge yapan yüzde 100 yerli sermayeli tek şirketi durumunda olan PETLAS, savunma sanayi ihtiyaçlarına yönelik milli lastikleri, yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve yerli iş gücü ile üretiyor.

Firma bunların dışında ayrıca, Kirpi, Kirpi 2, Ural, STA, Amazon, Seyit, BMC TTAR Tank Taşıyıcı, PARS 6X6, Pusat, Hızır, Kıraç, Cobra model zırhlı araçlar için özel lastikleri de geliştirerek, üretimlerini gerçekleştiriyor. Mermi dahi isabet alsa yola devam edebilen (Run-flat) sistemleriyle uyumlu çalışabilen lastikleriyle vatan savunması ve güvenliğinin gerektirdiği en çetin şartlarda güvenlik güçlerinin yanında bulunuyor.

PETLAS aynı zamanda, Özgün Helikopter Projesi ve ilk milli eğitim uçağımız HÜRKUŞ-B ve milli İHA’mız TB-2 için milli lastik geliştirilmesi ve üretilmesi konularında  sorumluluk üstleniyor. Firma, milli üretimi gerçekleştirilecek yeni muharip uçak MMU Projesine de lastik geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Açıklamada görüşlerine başvurulan AKO Grup Kamu İhale Satış Müdürü Ümit Berber, dışa bağımlılığı azaltma yönündeki azminin, Ar-Ge çalışmalarına da yansıdığına dikkat çekerek, yerli sermaye, yerli mühendislik, yerli üretim gücüyle, ülkemizin lastiklerini, Türkiye için Türkiye'de ürettiklerini belirtti