Bugün 55 yaşında olan Kardeş Elektrik, ülkemize sunduğu yüksek performanslı ürünlerinin ihracatını toplam 27 ülkeye yapıyor. Tamamen yerli üretim taraftarı olan ve çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştiren şirket, 2017'de ülkemize 40 milyon TL’lik yatırım yaptı. Faaliyet gösterdiği alanlara yaptığı yatırımlar ile dikkatleri çeken

Kardeş Elektrik, kullanıcı memnuniyetine ise büyük önem veriyor. Türkiye'deki istihdama da destek olan şirket, şimdiler Yassıören-Arnavutköy’de yer alan 11 bin metrekare büyüklüğündeki yeni tesisleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

AR-GE ÇALIŞMALARI BÜYÜMEYİ DESTEKLİYOR

Müşterilerinin gereksinimlerine göre üretimini şekillendiren ve yatırım sağladığı her alanda lider olan Kardeş Elektrik, bir yandan da AR-GE faaliyetleri ile ürün yelpazesini genişletiyor. Şirketin ihracat yaptığı 27 ülke arasında Almanya, Polonya, Cezayir, Tunus, Hollanda, İtalya, Macaristan, Meksika ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler de yer alıyor.

ÜLKEMİZE DEĞER SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Geçtiğimiz senelerde enerji, savunma sanayi, endüstri, beyaz eşya, otomotiv, makine imalatı ve konut alanlarında büyümesini ilerleyen Kardeş Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Kardeş, bu durumla Avrupa’da önemli bir yer edindiklerini belirtiyor. ''Bu pazarlara hitap eden ürünlerin üretimi her sene artarken, kaliteli ürün gereksinimi de öne çıkıyor. Kardeş Elektrik olarak, hedefimizin her zaman kullanıcılarımızın gönül rahatlığı ile kullandığı, servis gerektirmeyen, yenilikçi ve kaliteli ürün imal etmek olduğunu söyleyebiliriz.'' diyen Sırrı Kardeş, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: '' 2017 senesinde yeni fabrika, makine ve otomasyon yatırımlarımız toplam ciro ve performansımıza pozitif katkı verdi. 2016'ya göre % 41 oranında büyüme gerçekleştirdik. Yeni hedefimiz ise bu büyümeyi 2018'de % 40 oranında artırmak olacak. Türkiye’ye ve müşterilerimize katma değer sağlamaya devam edeceğiz.”

YAN KURULUŞLAR İLE ÜRETİM BÜYÜTÜLÜYOR

Ülkemizdeki şirketlerin %99’unu KOBİ ölçeğindeki firmalar meydana getiriyor. Gelişim ve büyüme için önemli bir rolü olan bu KOBİ'ler, hem ekonomimize hem istihdama destek sağlıyor. Kardeş Elektrik de toplamda 220 kişilik çalışanı ile ekibiyle sürdürülebilir gelişime katkıda bulunuyor. Milli ve yerli üretim konusunda faaliyetlerini sürdüren şirket, yatırımlarına da ara vermeden devam ediyor.

Kardeş Elektrik Şirketler grubu, aynı zamanda ACEL Elektrik ve SKC Karbon firmaları ile de müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. ACEL Elektrik, Türkiye'de üretimi yapılan ve 200’den fazla modeli ile Phoenix Contact klemensleri tüm dünyaya ihraç ediyor. UL, CSA, FM, VDE, ATEX sertifikalarına sahip ürünleri kalitesinden de söz ettiriyor.

SKC Karbon firması ise elektrik, mekanik ve endüstriyel uygulamalarındaki karbon ve grafit kullanımının olduğu sanayi tesisleri ile makina parklarının gereksinimlerine karşılık veriyor. Donanımlı çalışanları ile 1999'dan beri Türkiye temsilciliğini yapan SGL Carbon Özel Grafit İşalanı, Pantrac Gmbh, Helwig Carbon Products Inc, Gerken SA, Schmidthammer-Elektrokohle Dr. Fritsch gibi alanlarında uzman, popüler kuruluşlara grafit ham malzeme ve ürünleri sağlıyor.

SON TEKNOLOJİYİ TAKİP EDEN YENİ FABRİKA

1963'de Elektrik Mühendisi Ünal Kardeş tarafından kurulan Kardeş Elektrik, 1968 senesinde kadar Kraus & Naimer'in Türkiye'deki temsilcisi olarak devam etmiştir. Eş zamanlı olarak üretime de başlayan firma, asıl gelişimini 1974'te kurulan Kardeş Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Sefaköy’deki tesislerinde yaşamıştır. 2017 itibariyle Arnavutköy'deki fabrikasına taşınan şirketin son lokasyonu, tamamen son teknolojiye uygun olarak hazırlandı.