OYAK Çimento, betonun ve çimentonun kullanımını yaygınlaştırıp artırmanın yanı sıra doğru alan ve koşullarda kullanılmasını da teşvik etmek adına Çimento Tasarım Yarışması düzenliyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan yarışmanın proje teslimleri başladı. ‘Beklenmedik Dönüşümler’ temasıyla gerçekleştirilen yarışmada, proje teslimleri 5 Mayıs’ta sona erecek. 

Yarışmanın ilk aşamasında katılımcılardan, gündelik hayatta kullanılacak bir objeyi ‘kendin yap’ (do-it-yourself) mantalitesiyle üretmeleri ile bu üretim sırasındaki ihtiyaç duydukları malzeme ve yöntemleri kullanıcılara tarif eden bir kendim yap seti tasarlamaları isteniyor. Jürinin değerlendirmesi neticesinde ikinci aşamaya geçme hakkı kazananlar yarışmacılar, tasarladıkları obje ve kendin yap setlerini OYAK Çimento Beton Kâğıt Grubu’na ait bir üretim merkezinde ve atölye ortamında uygulama şansına erişecek.
 
İkinci aşamayı da geçmeye hak kazanan yarışmacılardan profesyonel kategorisinde birinci olana 15 bin lira, ikinciye 12 bin lira ve üçüncüye ise 9 bin lira ödül verilecek. Öğrenci yarışmacılardan ise birinci olana 12 bin lira, ikinci olana 9 bin lira ve üçüncü olana 6 bin lira ödül verilecek.