TOMRA ve Borealis, Almanya'nın Lahnstein şehrinde gelişmiş mekanik geri dönüşüm demo tesisini faaliyete geçirdi. Tesis, kimya ve teknoloji ortaklığıyla eşsiz sonuçlara ulaşmayı hedefledi. Bu amaçla da kurdu. 

“EKONOMİE DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TOMRA Başkan Yardımcısı ve Döngüsel Ekonomi Başkanı Volker Rehrmann, bu tesis pazarda önemli bir etki yaratmak amacıyla kuruldu. Kilit oyuncular bir araya geldiğinde nelerin yapılabileceğini gösteren sürecin yalnızca başlangıcı. Yeni Döngüsel Ekonomi Bölümü ile atık yönetiminin ve benzeri önemli projelerin sürdürülebilir bir gelecek yolunda çok büyük bir rol oynayacak. Geri dönüştürülebilir polimer atıklar söz konusu olduğunda, en gelişmiş mekanik geri dönüşüm tesislerinden birini hizmete sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu tesis, döngüsel ekonomide dönüşümü hızlandıracak ve önümüzdeki yıllarda önemli bir unsur haline gelecek. Bu öncü projenin parçası olmak bizler için oldukça heyecan verici." dedi. 

“PLASTİK EKONOİSİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YENİ KATKI SAĞLANACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Borealis Poliolefin, İnovasyon ve Teknoloji, Döngüsel Ekonomi Çözümleri Başkan Yardımcısı Lucrèce Foufopoulos, tesisin önemine şu sözlerle dikkat çekti. “Bu tesis, Borealis tarafından kurulan, plastik döngüsellik alanında işbirliği yoluyla inovasyon gerçekleştirmeyi amaçlayan EverMinds™ platformunun ilkelerini bir araya getiriyor. Marka sahipleri ve dönüştürücüleri için son derece zorlu uygulamalara uygun birinci sınıf geri dönüştürülmüş malzeme sunmak, Borealis'in daha döngüsel bir plastik ekonomisi geliştirme alanına en yeni katkısıdır. Hayat ilerlemeyi gerektiriyor; biz de işbirliği yoluyla daha sürdürülebilir bir gelecek için bazı şeyleri yeniden tasarlıyoruz." dedi.