İSTANBUL (AA) – Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, kış lastiği seçiminde, desen yapısıyla birlikte, yanaklardaki üç tepeli kar tanesi markalamasının, lastiğin kış lastiği olduğunun işareti olduğuna dikkat çekti.
Söz konusu, lastik yanağında bulunan markalama, AB standartlarına göre ve 3PMSF-Three Peak Mountain Snow Flake - Üç Zirveli Dağ Kar Tanesi sembolü olarak, Türkiye’de uygulanıyor.
Özürün, lastiklerin hava basıncına dikkat edilmesi gerektiğini, lastiğin diş derinliğinin de, kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Lastiklerin beş yıllık raf ömrü olduğunu anımsatan Özürün, saklama koşulunun da, güneş ışınlarına ve kimyasallarla, doğrudan muhatap olmayacak şekilde sağlanmasına dikkat çekti. Özürün, saklama ortamının kuru ve temiz olmasının da önemine değindi.
Petlas, yazılı açıklamasında, 1 Aralık itibariyle, zorunlu kış lastiğinin, okul servisleri, yolcu taşıyan otobüs, minibüs, ticari araç ve taksileri bağladığına işaret edildi. 1 Nisan’a kadar zorunlu kış lastiği kuralına uymayan sürücülere, yeni yıldan sonra güncellenene kadar 715 lira ceza uygulanacağı anımsatılarak, “Özel araçlarda, kış lastiği zorunlu olmamakla birlikte, güvenlik açısından kullanmalarını öneriyoruz” denildi.