ANKARA (AA) - Türkiye'nin yerli taşıt lastiği markalarından PETLAS'ı bünyesinde barındıran Abdülkadir Özcan AŞ (AKO) Grup Finans Yöneticisi Furkan Yazgan, "2018 senesinde, 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdik. 2017 senesine ait oranla yüzde 17,6 artırarak, 202 milyon dolara çıkardık. 2019 ihracatımızı da 265 milyon dolar seviyesine yükseltmeyi ve ülkemize çeyrek milyar doların üzerinde ihracat geliri sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle Türkiye'nin en büyük 50 ihracatçısı arasına girmeyi başaracağız” dedi.

PETLAS'IN KAMPANYASI NE?

Yazgan, sözlerine şöyle devam etti:” Hep olduğu gibi 2018 senesinde ülkemizin halkına ve ülke ekonomimize en yüksek düzeyde katkı sağlamaya odaklandık. AKO Grup bünyesinde yer alan tüm lastik markalarının kış sezonunda, lastiklerinde yüzde 10 indirime gittik. Enflasyonlar mücadele hareketinde bizde kararlılık gösterdik. Geçtiğimiz sene 100’den fazla ihracat yaptık.” İfadelerini kullandı.

HEDEF İHRACATTA YÜZDE 50’ye ÇIKMAK

PETLAS olarak 2019 senesine ait beklentilerine de değinen Yazgan, lastik talebini öteleme süresinin güvenlik, ekonomik ömür, yasal zorunluluk gibi gerekçelerle otomobilin kendisini yenileme süresine göre daha kısa olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisi için sürdürebilir değer hedeflemek ve ortaya koymak, 2019 ve sonrası dönemler için de en büyük önceliğimiz olmaya devam edecek. Orta vadede ihracat oranını yüzde 50 olarak hedefliyoruz. 2018 yılı itibarıyla 109 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin ihracatçıları arasında en çok ülkeye ihracat yapan 11. Kuruluş olma özelliğine sahibiz." ifadesini kullandı.

ÇANKIRI’DA GÜNDE OTOMOBİL LASTİK ÜRETİMİ 13-14 BİN

2013 senesinde, Japon Sumitomo Rubber ile yapılan anlaşma kapsamında, Dunlop ve Falken marka lastiklerin Çankırı'da üretiminin gerçekleştirildiği, Sumitomo Rubber AKO fabrikasına ortak olduğunu vurgulayan Yazgan, "Mevcut fabrikanın ilk ünitesinin açılışı 2015 senesinde gerçekleşti. Hali hazırda fabrikada günde 13-14 bin civarında binek otomobil lastiği üretiliyor." dedi.