Petlas Uluslararası Satış ve Pazarlama Müdürü Ay, Petlas’ın, 2018 yılında ihracatını yüzde 17,6 yükselterek 202 milyon dolara çıkardığını açıkladı.
Oğuz Ay, Petlas’ın 2018 yılı ihracat başarısının, asıl hedefe gitmede bir basamak olduğunu belirterek, "2019 senesinde dış satımımızı, yüzde 32’ye yakın bir oranda arttırarak 265 milyon dolara, bir başka deyişle, Türkiye’ye çeyrek milyarın üzerinde gelir getirerek, ilk 50 ihracatçı arasında olmayı planlıyoruz" dedi.

PETLAS'TA 2019 HEDEFİ NE?

Türkiye’nin yerli sermayeli firması Petlas, 2017 yılında yine bir ihracat başarısı ile 170 milyon doların üzerinde bir dış satım yapmıştı. 2018’de, başarısını yüzde 17,6’lık bir yükselişe taşıyan Petlas, 2019 için de hedef büyüttü.

Geçtiğimiz yıl 109 ülkeye, dış satım ile Petlas, "En Çok Ülkeye İhracat Yapan" ihracatçılar kategorisinde, 11. kuruluş olma özelliği taşıyor.
İçinde bulunduğumuz yıl için, yüzde 32 civarında bir dış satım artış oranı planlayan Petlas, 265 milyon dolarlık rakam ile de ilk 50 içinde olmayı hedefliyor.

PETLAS KAÇ ÜLKEYE GİRİYOR?

Afrike’den, Kuzey Amerika’ya; Orta Doğu ve Kuzey İskandinavya’dan, Okyanusya ülkelerine kadar büyük bir coğrafyada ve 109 devlete, dış satım yaptıklarının altını çizen, Petlas Uluslararası Satış ve Pazarlama Müdürü Ay, şöyle konuştu: 

FABRİKANIN BULUNDUĞU KIRŞEHİR'İN İHRACATI...

"Petlas, 2005’te AKO Grup tarafından satın alındı.  Petlas'ta, aradan geçen 14 yılda, 650 milyon dolarlık yatırım yapıldı. 
Yerli sermayenin, yine ulusal düzeydeki araştırma- geliştirme faaliyetleri ile teknolojiye ve değere kanalize olması, yerli ve global markamız Petlas’ın gücünü arttırıyor. 
Bu ilkelerle, Petlas, Türkiye lastik sektörünün lideri ve en büyük 100 sanayi kuruluşu arasındaki yerini alabilmiştir. 
2005’te, kurumun 24 milyon dolar düzeyindeki ihracatı bugün, aradan geçen 14 yılda sekiz kat artarak, 202 milyon dolar düzeyine çıkmıştır.
Fabrikamızın bulunduğu, Kırşehir’de, bu dönemde ihracatını en çok arttıran şehir unvanı kazandı. 14 yıl önceki 630 kişilik istihdam rakamı bugün  
sektörün 3 bin kişi ile lideri durumuna gelmiştir.

Petlas'ın dış satım yaptığı bazı ülkeler ise şöyle:  Yunanistan, Romanya, Polonya, Mısır, İtalya, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Fransa, İspanya, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, Irak, İsveç, Meksika, Azerbaycan, Almanya, Ukrayna, Avustralya, ABD.