SAKARYA (AA) - TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, geçen sene Türkiye'nin toplam traktör ihracatının yüzde 91'ini tek başına yaptıklarını anımsatarak, geçen yılın aynı dönemine nazaran ilk 4 ayda 4 bin 717 adet ile ihracatlarını yüzde 21 artırırken, ilk çeyrek sonuçlarına göre de yüzde 44,6 ile Türkiye pazarında liderliklerini sürdürdüklerini söyledi.

TürkTraktör'ün Erenler Fabrikası'nda gerçekleştirilen iftarıdan sonra bir açıklama yapan Özüner, şirketin  65. kuruluş yılında Erenler Fabrikası'nın faaliyete geçişinin de 5. senesinin kutlandığını açıkladı.

Özüner, birçok açıdan en son teknoloji ile donatılmış olan Erenler Fabrikası'nda iş güvenliği, kalite, maliyet, bakım, lojistik ve çevre gibi ana üretim aşamalarını devamlı geliştirdiklerine dikkat çekerek, bunun sonucu olarak da Dünya Klasında Üretim (WCM) metodolojisinde çok kısa bir sürede "bronz seviye"ye sahip olan fabrikanın "gümüş seviye"ye yaklaştığını dile getirdi.

Sakarya'nın toplam ihracatının yüzde 92'ye varan kısmının otomotiv sektöründen geldiğini dile getiren Özüner, 130'u aşkın ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatarak, ülkenin toplam traktör ihracatının yüzde 91’ini tek başına gerçekleştirdiklerini vurguladı.Geçen senenin aynı dönemine nazaran ilk 4 ayda 4 bin 717 adet ile ihracatı yüzde 21 artırdıklarını söyleyen Özüner, ilk çeyrek rakamlarına göre ise yüzde 44,6 ile Türkiye pazarında liderliği sürdürdüklerini aktardı.