Kayalar Kimya olarak AR-GE tesisleri laboratuvarlarında yepyeni değerler üretmekte olduklarını söyleyen Ersin Kenan Kayalar, uzun vadede sürdürülebilir büyüme planlayıp kurumları için bunu sağladıklarını belirtiyor. ''Laboratuvarlarımızda koşulsuz kullanıcı memnuniyeti, sürekli iyileştirme ve sürdürülebilirlik bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyor, ülkemizdeki sektörel bilgi birikime büyük katkı sağlamayı hedefliyoruz." diyen Kayalar, şirketin Avrupa’nın önde gelen üretici firmalarından biri olmasını da anlattığı noktalara bağlıyor.

AR-GE MERKEZİNDE ORTAK PROJELER

Kayalar Kimya'nın faaliyetlerini sürdürdüğü AR-GE merkezi, toplamda 1.700 metrekarelik bir laboratuvar alanına sahip. 70 kişilik genç ve donanımlı personeli ile bir adım öne çıkan Kayalar AR-GE merkezi, TÜBİTAK başta olmak üzere birçok yerli ve uluslararası üniversite, araştırma enstitüsü ve bilimsel kuruluş ile işbirliklerine giderek ortak paydada projeler meydana getiriyor.

AR-GE merkezlerinde 100’den fazla reçine üretimi yapabiliyor olmaları sebebiyle kullanıcılarının gereksinimlerini arşılayacak özel ürünler geliştirip farklılaştıklarını söyleyen Kayalar Kimya CEO’su Ersin Kenan Kayalar, sözlerini şöyle sonlandırdı: ''İşletmelerin mevcut sorunlara çözüm bulmalarının yanı sıra, mevcut üretim yöntemlerini bulmak/geliştirmek, yeni mamuller bulmak/geliştirmek gibi büyüme stratejisine ve hedeflere etkisi olacak araştrma-geliştirme fonksiyonlarına önem vermeleri gerekiyor.''