Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Covid-19 sürecinin en başından itibaren Arifiye’de 552 bin metrekare alana kurulu fabrikasında hayata geçirdiği güvenli üretim uygulamaları ve düzenlemeleriyle, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen "COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi"ni almaya hak kazandı.

Türkiye'nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” için tüm denetimlerini başarı ile tamamladı. 

Firma, pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren çalışanlarının ve tüm paydaşlarının sağlığını gözeten önlemler, uygulamalar ve hijyen tedbirleri ile gerek otomotivde gerekse savunma sanayide TSE’den Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandı.

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri doğrultusunda önlemler alan, iş yeri hekimlerinin yönetiminde Koronavirüs Danışma Merkezi kuran firma; üretim alanları, ofisleri, personel soyunma odaları ve yemekhanesinin uygunluğunun yanı sıra dış hizmet aldığı tedarikçilerinin kontrolleri gibi farklı alanlarda TSE denetiminden geçmeyi başardı.