ANKARA (AA)  - Otokar, savunma sanayisi alanında büyüme, ihracatın ciro içindeki payını büyütme ve yeni modellerle büyüme vizyonu doğrultusunda yurt dışında yeni bir yatırımı daha faaliyete geçirdi.

Türkiye'nin otomotiv ve savunma sanayisindeki önde gelen firmlarından olan  Otokar, yurt dışındaki yerini sağlamlaştırıyor.

Konuyla ilgili olarak edinilen bilgiye göre, fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60'ı aşkın ülkeye ihracat yapan Otokar, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Romanya'nın ardından Kazakistan'da da şirket kurdu.

Kazakistan Başbakanı olan Askar Mamin, yeni kurulan Otokar Central Asia'nın kuruluş belgesini, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'a takdim etti.

Otokar, Kazakistan Nur-Sultan'daki Astana International Financial Center'da (AIFC) kurmuş olduğu yeni firmayla başta Kazakistan olmak üzere, Orta Asya bölgesindeki mevcut ve potansiyel kullanıcılarına yakın olmayı ve bölgedeki satışlarını artırmayı planlıyor

Halihazırda askeri ve ticari ürünleri Kazakistan ve Orta Asya'da aktif olarak kullanılmakta olan Otokar, yeni şirketiyle bölgede ortak ürün geliştirme, yerel iş ortaklıkları, yerel üretim, teknoloji transferi gibi çeşitli iş birliği fırsatlarını da değerlendirmeyi amaçlıyor.

Türk bayrağını farklı coğrafyalarda dalgalandıran Otokar, yapmış olduğu bu girişimiyle Türkiye'nin ihracatına da katkı sunacak.

Yurt içi ve dışındaki müşterilerinin otobüs, zırhlı araç, hafif kamyon ve yedek parça gereksinimlerini gideren Otokar'ın cirosunda ihracat önemli bir yerde bulunuyor. Otokar, 10 sene ihracat gelirini senelik ortalama yüzde 21 oranında artırdı.

Bu senenin ilk 9 aylık döneminde 1 milyar 877 milyon 342 bin lira ciro elde eden Otokar, bunun yüzde 82'sini ise yurt dışı satışlardan elde etti.