Sektörünün güçlü isimleri arasında yer alan Onaran Makina’nın temelleri 1962 yılında kurucusu Hüseyin Akpapuk'un öncülüğünde genel makine imalatı, torna tezgahı imalatı, hidrolik presler, talaşlı imalat, çelik konstrüksiyon kazan, genel tezgah revizyonu, fabrika onarım, bakım, kalıp imalatı, kırıcılar, gemicilik sektörüne yönelik talaşlı mekanik ve konstrüksiyon imalatlar, yatak yenileme vb. imalatlar yapmak üzere atıldı. Bugün Kocaeli Gebze’de yer alan tesislerinde faaliyetlerini sürdüren marka inovatif çözümleri ile çimentodan madene, demirden çelike, enerjiden gemiye, ağaçtan gıdaya kadar gibi birçok sanayinin önde gelen markalarına hizmet veriyor.  

2005 yılında A.Ş sıfatını alarak sektördeki faaliyetlerini genişleten firma, Uluslararası Kalite Yönetim Sistemi Standardı olarak bilinen ISO 9001:2015 doğrultusunda üretimlerini gerçekleştiriyor. Çalışmalarında yeniliğe önem veren Onaran Makina, sürekli kendisini geliştirerek bilgili ve deneyimli kadrosuyla Türk sanayisine verdiği hizmet kalitesini her geçen gün arttırıyor. 

2018 yılında Dünya Dövme Devi İtalyan Forgiatura Morandini firması ile Türkiye imtiyazlı distribütörlüğü için mukavele imzalayan firma, 2018 yılı sonunda ise Türkiye’de ilk kez yapılan en büyük CNC Torna Tezgah‘ını KOSGEB ile birlikte imal ederek sektöründe önemli bir başarıya daha imza attı..