Demir çelik sektörünün önemli şirketleri arasında yer alan MMK Metalurji, sektörde iş güvenliğinin önemine yönelik olarak gerçekleştirdiği etkinliklerine İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kutlamalarıyla devam etti. Her sektörde olduğu gibi demir çelik sektöründe de önem verilen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili çalışanlarına sürekli eğitimler veren MMK Metalurji; İş Sağlığı Güvenliği Haftası’nda gerçekleştirdiği etkinlikle, çalışan tüm personelin iş sağlığı ve güvenliğine hassasiyet göstermesine yönelik farkındalık yaratmaya çalıştı.

İş sağlığı ve güvenliğinin en önemli olduğu sektörler arasında yer alan demir çelik endüstrisinde faaliyet gösteren MMK Metalurji, tüm personelinin iş sağlığı ve güvenliği konularında yüksek bilinç ve sorumluluk sahibi olması için çalışmalarını sürdürüyor. Yasal zorunluluk olarak alınması gereken İSG eğitimlerine ek olarak yıl içerisinde farklı danışmanlık şirketlerinden alınan özel eğitimlerle çalışanların güvenliğine önem veren MMK Metalurji, aynı zamanda şirket içinde kurmuş olduğu yaklaşık 100 kişilik denetleme grubuyla ayda 2 defa tüm çalışma sahaları ve uygulama yöntemlerini denetliyor.

Yaklaşık 1200 kişinin görev aldığı MMK Metalurji’de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sürdürülebilir politikalar sürdürmeye çalıştıklarını vurgulayan MMK Metalurji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denis Kvasov, etkinlik çerçevesinde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Görevi ne olursa olsun tüm çalışma arkadaşlarımızın güvenliği bizim için eşit şartlarda değerli. Fabrikalarımızda uyguladığımız uluslararası OHSAS 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi ve genel süreçlerle ilgili danışmanlık, denetim ve eğitim aldığımız İSG danışmanlık şirketiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yetinmeyerek, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığı ailemizin tüm bireylerine indirgemek adına ayda iki defa ‘Odit Denetimleri’ ile algı seviyemizi yukarı taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Günlük çalışma rutini içerisinde önemsiz görülebilecek riskli durumlarda alınabilecek önlemlerle mağduriyetlerin önüne geçilebileceğini vurgulayan Kvasov; “MMK Metalurji olarak korumamız gereken geniş bir aileye sahibiz. Bu sebeple her ne kadar gerekli tüm önlemleri şirket olarak almış olsak bile, hepimizin ailemize karşı sorumluluğu olduğunun altını çizmek isterim. Çalışma arkadaşınızın iş sağlığı ve güvenliğinde risk oluşturabilecek davranışını gördüğünüzde müdahale etmeniz, olası iş kazasını önleyecek ve ailemizin zarar görmesini engelleyecektir. Hiçbir gerekçe sizlerin sağlığından ve güvenliğinden daha önemli değil” sözleriyle açılış konuşmasını yaptığı iş sağlığı ve güvenliği etkinliği çerçevesinde, çalışma arkadaşlarıyla birlikte MMK Metalurji İş Sağlığı ve Güvenliği ilkelerinin yazılı olduğu panoyu imzaladı.