Otomasyon sektöründe adından oldukça başarılı bir şekilde söz ettiren, operatör paneli tanımına yeni bir bakış açısı kazandıran X2 ailesi ve kullanıcı dostu IX Developer yazılımı ile Türkiye pazarında vazgeçilmeyen marka Beijer Electronics, panellerde elde ettiği başarının ardından, müşterilerinin tüm otomasyon ihtiyaçlarına tek marka altında cevap vermek için tamamlayıcı ürünleri de yelpazesine katarak günümüz firma felsefesini Operatör Panelleri, Otomasyon Çözümleri ve Dijitalizasyon olarak üç başlık altında toplamıştır.

ETKİLEYİCİ GÖRÜNÜM, MÜKEMMEL PERFORMANSLI OPERATÖR PANELLERİ

Beijer Electronics, eşsiz operatör paneli donanımı ve açık platformlu yazılımı sayesinde her uygulama için yenilikçi, interaktif, kullanıcı dostu çözümler sunar. Bu grupta 4” ile 21.5” arası boyutlarda standart ve sektöre özel X2 operatör panelleri ve 10” ile 21.5” arası boyutlarda ihtiyacınıza uygun C2 endüstriyel bilgisayarlar bulunmaktadır.  X2 operatör paneli ailesinde; Uygun maliyetli ve tam işlevli X2 Base, yüksek performanslı X2 Pro, denizde yaşam için geliştirilen X2 Marine, entegre Codesys kontrollü X2 Control ve zorlu ortamlar için tasarlanan X2 Extreme serisi bulunmaktadır.
Açık platformlu iX Developer yazılımı ile tüm X2 operatör panel ailesini programlayabilirsiniz. Veri kaydı, reçete, alarm, grafik ve kullanıcı takip gibi önemli tüm fonksiyonlar yazılım içerisinde mevcuttur. Ayrıca C# script, .NET kütüphanesi, FTP, OPC ve Web Server gibi birçok gelişmiş kullanıcı fonksiyonu ile mühendislik süresini yarı yarıya düşürür.

MÜHENDİSLİK SÜRESİNİ DÜŞÜREN ÜST DÜZEY OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ

Uygun donanımı ve yazılımı bir araya getirerek, anahtar teslim otomasyon ürünleri üreten Beijer Electronics; Kontrolörler, AC Motor Sürücüler, Servo Motor ve Sürücüler, Dağınık Giriş/Çıkış Modülleri ve tüm bu ürünleri bir arada programlamanızı sağlayan yazılım çözümleri sunmaktadır. Bu grubun kontrolör olarak geliştirilen Nexto PLC ailesi kompakt ve modüler olarak ikiye ayrılarak tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Nexto Modüler, proses ve yüksek giriş çıkışlı projeler için geliştirdiği, yedeklemeli (Redundancy), enerji altında modül değiştirilebilme (Hot Swap) özelliği bulunan PLC’dir. BCS Tools ara yüzü, projenizin büyüklüğü ne olursa olsun gereken giriş çıkış ve istasyon sayısına göre modül seçimlerini otomatik olarak gerçekleştirir. Dünyada birçok firmanın kullandığı, IEC61131-3 standardına sahip Codesys yazılımı ile Nexto PLC evrensel bir programlama platformu sağlar. OPC, Modbus, Ethernet/IP, EtherCAT ve Profibus haberleşme seçenekleri ile sahadaki diğer otomasyon ürünleri ile de kolayca haberleşebilirsiniz.
Küçük ve orta ölçekli uygulamalar için geliştirdiği kompakt kontrolcüsü olan Nexto Xpress ise; dijital 16 giriş/16 çıkış, analog 5 giriş/4 çıkış, 4 sıcaklık girişini üzerinde barındırır. Modbus, Ethernet/IP, CANopen, OPC, MQTT ve USB haberleşme destekleri ile Endüstri 4.0 uygulamaları için hazır bir cihazdır. Tüm Nexto PLC ailesi pazarda, atık su arıtma/terfi istasyonları, çimento/şeker fabrikaları, haddehaneler, döküm tesisleri gibi birçok alanda gelişmiş çözümler sunar.

HIZ KONTROLÜ PARMAKLARINIZIN UCUNDA

Anahtar teslim çözümler kapsamında Beijer Frekans İnvertörleri 3 ana başlık altında sunulmaktadır: E3 serisi Genel Amaçlı İnvertörler, P2 Serisi Performans İnvertörler ve H3 serisi Fan-Pompa uygulamaları için geliştirilen sürücüler. 0,40KW ile 250KW arası güç aralığında sunulan sürücülerde Modbus RTU, Can ve BacNET haberleşmeleri dahili iken uygulama ihtiyacına göre Profinet, Ethercat gibi haberleşme seçenekleri de opsiyonel olarak sunuluyor. Parametre yükleme ve çekme için geliştirilen Bluetooth modülünün yanı sıra BFI Tools aracılığı ile sürücülerin kontrolleri bilgisayar veya mobil cihazlar üzerinden de sağlanabilmekte.

BEİJER HAREKET ÇÖZÜMLERİ İLE PROJENİZE DİLEDİĞİNİZ GİBİ YÖN VERİN

Beijer’in Codesys SoftMotion ve SoftControl lisansı ile donattığı hareket kontrolörü ile 16 eksene kadar dairesel interpolasyon yaparken, eksen limiti olmaksızın noktadan noktaya kontrol yapabilirsiniz.  Dahili Ethercat haberleşmeli 100W’tan 15KW’a kadar sunduğu Servo Motorları ile hareket kontrol uygulamalarınız için anahtar teslim çözümler sunar.

İHTİYACINIZ KADAR DAĞINIK GİRİŞ ÇIKIŞ VE SOFT CONTROL

Beijer Dağıtılmış giriş çıkışlarla neredeyse her haberleşme protokolünü destekleyen Ağ Adaptörleri ile sahadan tüm verileri daha az kablo işçiliği ve daha ekonomik bir yöntemle edinebilirsiniz. Üstelik IEC61131-3 protokolünü destekleyen PLC özellikli adaptörlerle de ihtiyaç dahilinde gerekli kontrolleri sahanın her alanından sağlayabilirsiniz. Beijer’in dağınık giriş çıkış modülleri ile birlikte set halinde sunduğu Codesys Soft PLC özellikli Control panelleri ile klasik PLC+HMI ikilisinde harcanan programlama ve kablolama sürelerini yarı yarıya indirin. Evrensel Codesys PLC ara yüzü ile açık platformlu IX Developer panel yazılımının mükemmel uyumu sizlere tek bir ürünle bütün sisteminizi programlamanın keyfini yaşatacak. Dahili Ethercat, Modbus ve CAN haberleşme portlarıyla sunulan Control serileri 4,3” ile 15” aralığında sunulmakta.

WARP ENGİNEERİNG STUDIO İLE İLERİ VE HIZLI MÜHENDİSLİK

Warp Engineering Studio, Nexto PLC ailesi ve Beijer Electronics’in sunduğu tüm ürünleri tek bir yazılımda toplayan ve gerekli tüm haberleşme ayarlarının tek bir tıkla gerçekleştirilmesini sağlayan derleyicisidir. Patentli “Sürükle-Bırak” yöntemi ile uygulama için gereken ürünlerin seçimi kolaylıkla gerçekleştirilirken, 

GÜVENLİ VE KOLAY BULUT BAĞLANTISI İÇİN DİJİTALİZASYON ÇÖZÜMLERİ

Otomasyon çözümlerini akıllı bulut ve web tabanlı çözümler, servisler ve kolay kullanımlı araçlar ile dijitalleşmeye yani Endüstri 4.0’a hazırlayın. Beijer’in dijitalizasyon çatısı altında geliştirdiği BoX2 ürün ailesi ve Bulut tabanlı IIoT platformu Acirro+ bulunur.  BoX2 IIoT Ağ Geçidi, fabrikalarda marka bağımsız olarak 75’den fazla kontrolör ile kendi protokolüyle veri toplayabilir ve bu kontrolörlerin arasında veri alışverişi yapabilir. Farklı protokollerden alınan tüm verileri, yönetim yazılım programları ile entegre olarak kaydedebilir. ERP sistemlerine, analiz araçlarına, veri tabanlarına ve diğer kurumsal sistemlere aktarılan veriler, ayrıca Acirro+ platformu ile buluta taşınabilir. Acirro+ bilgisayarda, tablette, akıllı telefonda kullanıcı için özel tasarlanmış web ara yüzü ile istediğiniz yerden istediğiniz verileri izleme ve kontrol etme imkânı sağlar. Ayrıca X2 Pro serisi kullanıcısı iseniz buluta taşımak istediğiniz Tag sayısını seçerek Acirro+ platformunda verilerinizi Microsoft Azure güvencesi ile saklayabilirsiniz. 

KORENİX İLE KESİNTİSİZ HABERLEŞME

Beijer Electronics’in sunduğu kablolu, kablosuz, media çevirici ve tamamlayıcı ürünleri ile sağlam, kesintisiz veri iletimi sağlayabilirsiniz. Soğuk veya çok sıcak ortamlara uygun çalışma sıcaklığı aralığı ile ihtiyacınıza uygun kablolu, kablosuz veya fiber veri iletişimi sağlayacak geniş ürün ailesi sunar. Beijer Electronics, sunduğu bu 3 ana başlık ile vizyonuna uygun çözümler sunmak için çalışmaya devam ediyor.