Maden endüstrisinde kömür topağı, küllü kömür vb. uygulamalarda kullanılan Ensim Sensors ELF motorlu seviye şalteri sayesinde farklı prob ve pedal çeşitleri ile birçok zor uygulamada güvenli şekilde seviye kontrolü yapılarak dolu ve boş sinyali alınabiliyor. 

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Tank duvarına monte edilebilen motorlu seviye şalterinin probunun ucunda malzemeye göre seçilmiş palet bulunuyor. Prob motorun devir sayısı ile sürekli olarak boşta dönüyor. Algılanacak malzeme paletin hizasına gelip çevresini kaplıyor. Dönme kuvvetine göre de karşı bir kuvvet oluşturuyor. İlk adımda seviye bilgisi alarm kontağı aktif oluyor. Daha sonra diğer kontak devreye giriyor ve motoru durduruyor. Kullanıcılar, malzemenin özgül ağırlığına göre yayın dört farklı tork değerinde ayarlayabiliyor. Paletin ucundaki malzeme seviyesi düşünce kuvvet oluşarak kalkıyor ve motor yeniden dönmeye başlıyor. Alarm konumu da değişiyor.

ÖNE ÇIKAN UYGULAMALAR;

Plastik Endüstrisi; PVC, PVDF, PP granül vb..
Gıda Endüstrisi; tahıl, un, tuz, toz şeker, kahve, arpa, ayçiçeği, mısır, yer fıstığı, pudra, buğday, kurubiber, kaolin, tahıl, süt tozu, kakao vb..
İnşaat Endüstrisi; kireç, kum, kalsit, maden cevheri, çimento, 
kömür, alçı, silika kumu, kalsiyum tozu, kireç taşı tozu, ezilmiş kireç taşı,
demir yongaları, silis kumu, strafor köpük, kalıp kumu vb.. 
Ağaç Endüstrisi; Talaş, toz filtresi, ahşap lifleri vb..
Kimya Endüstrisi; İlaç hammaddesi vb.
Maden Endüstrisi; Kömür topağı, küllü kömür vb..