Tümü kompakt yapıda kolay kullanım ve zengin fonksiyonları ile dikkat çeken Mini Analog Pro sayesinde montaj ve bakımı ciddi ölçüde kolaylaştırıyor.

Phoenix Contact'ın yeni Mini Analog Pro ürün ailesi 6.2 mm kompakt gövde sayesinde montaj ve bakımı ciddi ölçüde kolaylaştırır. Görünür ve kolay erişilebilir bağlantı klemensleri, vidalı veya push-in bağlantı ve çalışmayı kesmeden akım ölçümü gibi özellikler de buna katkı sağlar (ana görsel 1). 

Altı milimetre tasarım genişliği çevirici pazarında artık standartlaşmıştır. 2004’ ten beri bu cihazların fonksiyonellikleri sürekli artmakta ve her gün daha fazla tercih edilmektedirler. Bugün birçok uygulama kompakt çeviricilerle gerçekleştirilebilmektedir. Bununla birlikte boyutların gittikçe küçülmesi bazı olumsuzluklara da neden olmaktadır. Örneğin klemenslere ulaşımın zorlaşması veya etiketleme seçeneklerinin azalması, 17.5 mm ve üzeri genişlikte olan çeviricilere göre kullanımlarını daha az elverişli kılmaktadır. Bu anlamda Phoenix Contact kullanıcı dostu montaj, çalışma ve bakım sağlayan ince yapılı bir cihaz serisi geliştirmiştir ve düşük maliyet ve yer tasarrufu kriterlerini de sağlamaktadır. Diğer üreticiler daha büyük muhafazalar sunmayı seçseler de, yenilikçi patentli çözümleri sayesinde Mini Analog Pro ürün gamı, sadece 6 mm genişliktedir ve kullanımı kolay ve kapsamlı fonksiyonlar sunmaktadır. 

Haberin Tamamı ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi'nin Nisan 2018 Sayısında