Mermerin Lideri Volvo İş Makinaları’nın Türkiye distribütörü olan Ascendum Makina düzenlenen dijital etkinlikle sektör temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Ascendum Mermer Zirvesi’nde Ascendum Makina Türkiye COO’su Tolga Polat ve Ascendum Makina Satış Müdürü Serhan Özkan’nın yanı sıra Türkiye Madenciler Birliği Başkanı Ali Emiroğlu ve İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Aydın Dinçer’de videolu mesajla etkinliğe katılım sağladı. Geniş bir katılıma sahne olan etkinliğin son bölümünde katılımcılar, hazırlanan mini yarışmada sürpriz ödüller kazandı. 

"4 BİNİN ÜZERİNDE VOLVO OCAKLARDA ÇALIŞIYOR"

Ascendum Makina Türkiye COO’su Tolga Polat yaptığı konuşmada, 2020'de 1,73  milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştiren mermer ve doğaltaş sektörü için özel stratejiler gerçekleştirdiklerini,  Volvo İş Makinaları ile ürün geliştirmeden hizmet sunmaya kadar tüm aşamalarda sektör için özel planlar yaptıklarını dile getirdi.

Bu çerçevede markanın mermer ocakları için en uygun makinayı geliştirdiğinin altını çizen Polat, “Mermer ocakları günümüzde üretim alanında iş makinalarının çalışabileceği en ağır çalışma koşullarını barındırıyor. Doğayla mücadele gerektiren zorlu arazi şartlarında çalışacak makinaların dayanıklı, seri, güvenilir, uzun ömürlü ve düşük yakıt sarfiyatına sahip olması en önemli kriterlerdir. Volvo da tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran makinalar üretiyor. Bugün mermer ocaklarında çalışan 4 bini aşkın Volvo iş makinası da bunun en somut göstergesidir." diye konuştu.

"OCAKLARDA İHRACATA DAYALI DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR"

Türkiye'de mermer ve doğaltaş ocaklarının makina seçimlerinde değişimler olduğunu ifade eden Polat, bilhassa ihracat pazarından aldığı payı artırmak isteyen ocakların daha büyük iş makinalarını seçtiğine dikkat çekti.

Dış satıma bağlı değişimin neticesinde  Volvo L350H lastikli yükleyici ve Volvo EC750E paletli ekskavatör modellerinin ocaklarda daha sık kullanılmaya başlandığını ve böylece ocaklardaki üretkenliğin üst seviyelere taşındığını belirtti.

"PANDEMİDE ÜRETİM KESİNTİSİZ DEVAM ETTİ"

Hemen hemen her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinin de Covid-19'un olumsuz etkilerinden nasibini aldığını kaydeden Polat, buna karşın bilhassa ihracat anlamında çıkış yolunu bulmasıyla birlikte sektörün kısa zamanda toparlanma sürecini hızlandırdığını ifade etti.

Polat, kesintisiz çalışabilmek adına yedek parça temini noktasında anlaşmalar imzaladıklarını ve böylece müşterilerinin üretim süreçlerinde mağduriyet yaşamadan devam edebildiğini söyledi.

"İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

İnsan kaynağına yatırıma da değinen Polat, firmalarının bu anlamda öncü firmalar arasında bulunduğunu, Volvo İş Makinaları’nın teknolojisini operatörlere en doğru ve en iyi biçimde anlatmak üzere çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı.

Türkiye’deki tüm şubelerinde en az 1 adet operatör eğitmeni mühendis çalışanlarının bulunduğu bilgisini veren Polat, "Arkadaşlarımız tüm teslimatlarda ve firmalara özel olarak düzenlenen organizasyonlarla operatör eğitimleri vererek kalifiye eleman yetiştirilmesine destek veriyor." dedi.

"2022'DE BÜYÜK MAKİNALARA OLAN TALEP ARTACAK"

Polat, 2022'de de salgının seyrinin belirsizliğine rağmen sektördeki talebin artacağına inandıklarını, bu doğrultuda iş makinaları pazarında özellikle de büyük tonajlı makinalara ilginin artmasını beklediklerini, hızlı servis ve yedek parça temininin sıklıkla konuşulacağı bir yıl olmasının beklendiğini ifade ederek sözlerini noktaladı.