Dünya'nın ilk Manyetik Krom Cevheri Zenginleştirme Tesisini ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Manyet Yönetici Ortağı Temel Furkan Akyol, açılış için şu açıklamalarda bulundu:

Manyet olarak 2016 yılı itibariyle 22 aydan fazla süren Ar-Ge çalışmaları sonunda Yıldırım Holding Yılmaden Eti Krom A.Ş. bünyesinde 2018 Ağustos ayında inşaatına başladığımız tesis 3 ay süren test üretimlerin ardından geçtiğimiz günlerde Eti Krom A.Ş. Elazığ Kovancılar tesisinde resmi törenle açıldı.

Tesis bünyesinde %15-18 tenörle giren kromit cevherini %40-42 tenöre zenginleştirip, atığı da %0-2 bandında sınırlı tutuyoruz. Kapasite şimdilik 2,0 t/h bandında. Tesisin teorik ve deneysel çalışmalarını Yılmaden Grubu ile 3 yılda tamamladık. Proses ve detay mühendisliği ile anahtar teslim inşaatı Birikim Mühendislik ile tarafımızca, kurutma prosesi Asos A.Ş. tarafınca Yılmaden Grup kapsamında tamamlandı.

Bu olağanüstü manyetik zenginleştirme tesisini ülkemize %100 yerli imkanlarla kazandıran başta Yıldırım Holding Yılmaden Grup Başkanı Sayın Alp Malazgirt Bey'e, Maden Grubu Dr. Cemil Bey ve Ali Bey ile Mühendislik Grubu Murat Bey, Merve Hanım'a ve Eti Krom A.Ş. tüm maden, mekanik ve elektrik grubuna sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.