Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçermadencilik sektörünün tüm aktörlerine birlik çağrısı yaparak sektörü daha iyi yerlere getirmek için çalıştıklarını söyledi.

"FUARIN YENİ PAZARLAR AÇACAĞINA İNANIYORUZ"

Doğal taş, mermer ve madencilik sektörü, T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ile İZFAŞ tarafından düzenlenen ve İMİB tarafından desteklenen "27. MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı"nda bir araya geldi.

Fuar hakkında konuşan TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, maden ihracatının 6 milyar civarında olduğunu ancak tüm sanayilere ham madde olması sebebiyle 40 milyar dolara etkisi olan bir sektör olduklarının altını çizdi. 

ŞİŞECAM ICRON’LA ORTAKLIK ANLAŞMASINA VARDI ŞİŞECAM ICRON’LA ORTAKLIK ANLAŞMASINA VARDI

Doğal taş özelinde 2,1 milyar dolara erişen dış satımı daha fazla geliştirmek için fuarda bir araya geldiklerini belirten Dinçer, "Umut ediyorum ki, bu yılki fuar da geçmiş fuarlar gibi çok başarılı olacak. Fuarın önümüzdeki yıllarda da sektörümüze yön vereceğini ve yeni pazarlar açacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu. 

"SEKTÖRÜN DAHA DA BÜYÜMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ"

Doğal taş özelinde sektörün önemli problemlerle uğraştığını dile getiren Dinçer, birincil sorunun ihracatta yaşanan konteyner sorunu olduğunu ve öncelikli hedeflerinin söz konusu sorunu bir an evvel çözmek ve hasarlı konteynerler nedeniyle sektöre kesilen cezaları firmaların üzerinden almak olduğunu ifade etti.

Ayrıca küresel salgın sürecinde kritik icraatlar ile online ticaret heyetleri hayata geçirerek sektörün daha da büyümesine çabaladıklarını kaydeden Dinçer, "Bundan sonra da kurumların başında kim olursa olsun, bu beraberliği ve Ankara’da kamu nezdinde kazandığımız itibarı bozmayacağına inanıyorum. Geçen hafta en büyük problemimiz olan mahkeme kararlarını daha iyi inceleyebilmek için ‘Maden Hukuk Sempozyumu’nu gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

"MADEN HUKUK SEMPOZYUMU TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPILDI"

İş birlikleriyle Türkiye'nin farklı bölgelerinden 100 idare mahkemesi hakimini bir araya getirerek madenciliğin insan hayatındaki yeri ve öneminin yanı sıra sürdürülebilir madencilik hakkında bilgiler verdiklerini dile getiren Dinçer, önem taşıyan bir gelişme olarak söz konusu organizasyonun Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini vurguladı.