İmalat sanayiine yaptığı girdiler ve sağladığı istihdam nedeniyle özel bir öneme sahip olan madencilik sektöründe, çalışma ortamı şartlarından dolayı kullanılacak ekipman seçimleri oldukça önemlidir. Yeraltı maden işletmelerinde olası kazaların önlenebilmesi için ortam durum izlemesi gibi veriler ve fanların kontrolü için kullanılacak veri iletişim sisteminin kesintisiz olması gerekmektedir.

Genel durum izleme ve kontrolün dışında son dönemde kullanılmaya başlayan dijital kasklar da maden ocaklarındaki çalışma ve güvenlik standartlarını yükseltmektedir. Kask üzerinden kişiyle ve ortamla ilgili bilgileri alabilen sistemler güvenlik açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Güvenlik için kullanılan bu ekipmanların kesintisiz ve doğru şekilde çalışabilmesi ve mevcut verileri aktarabilmesi için en çok tercih edilen sistemlerin başında radyo haberleşme teknolojisi geliyor.

Madenlerde hali hazırda bulunan VHF frekansları sayesinde kolay bir modem kurulumu şeklinde çalıştırılabilen radyo haberleşme diğer adıyla RF Data Modem teknolojisi kritik verinin kesintisiz bir biçimde aktarılmasını sağlamaktadır. 

Türkiye distribütörlüğünü BİLKO’nun üstlendiği, maden sektöründe gerçekleştirdiği projelerle radyo haberleşme sistem hizmetleri veren SATEL, yüksek kalitede ürünleri ve mühendislik hizmetleriyle veri iletişim çözümleri sunmaktadır. Maden sektörü gibi kritik veri iletiminin hayati önem taşıdığı çalışma alanları için veri iletişim çözümü sunan SATEL radyo modemleri dış etkilerden bağımsız bir biçimde çalışmasını sürdürerek kablolu cihazların sağlayabildiği hizmet kalitesini kablosuz olarak sunabilmektedir.

http://www.bilko-automation.com/tr-TR/urunler/nedem_rf_data_modemler/2/673/0/0