ERZURUM (AA) - Türkiye'de sinter manyezit üretimi yapan 3 büyük firmadan birisi olan Turkmag Madencilik Sinter Manyezit Fabrikası Müdürü Hüseyin Genç, 15 milyon dolar ihracatı iki katına çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Bazı orman izinleri ile atlayıcı madde izinlerinin çıkmamasından yakınan Genç,  ilerleyen günlerde hızlı şekilde çözülerek,kendilerine olumlu dönüş yapılmasıyla istihdam ile ihracatı artıracaklarını söyledi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu ile Aşkale ilçesinde  sürdüren Turkmag Madencilik Sinter Manyezit Fabrikası'na ziyarette bulundu.

Fabrika müdürü Hüseyin Genç ile işletme sahibi Salih Cihan'dan yapılan çalışmalara dair bilgi alan Memiş, daha sonra ise baretini takarak fabrika ile maden ocağını gezdi.

Ruhsat süreleri dolan ocakların ruhsatlarının yenilenmesi ile maden çıkarmak amacıyla kullanılan patlayıcı maddelerin kullanımı hususunda gereken izinlerde kolaylık sağlanması hususunda Vali Memiş'ten istekte bulunan fabrika yöneticileri, bu sorunların giderilmesiyle birlikte ihracat ile istihdamı artıracakları konusunda söz verdiler.

Ziyaret sonrasında gazetecilere konuşan Vali Memiş, 400 kişilik bir istihdama sahip olan firmanın ürettiği madeni, yarı mamul olarak yurt dışına ihraç ettiğini belirtti.