Arızadan kaynaklı iş kesinti sürelerinin yüksek maliyetlere sebep olduğu maden sektöründe kullanılan güç aktarım ürünlerinin sorunsuz çalışması oldukça önem taşıyor.
Madencilikte kullanılan güç aktarım ürünlerinin özellikleri; yüksek sıcaklık, titreşim ve darbelere karşı dayanıklılık, operasyonel güvenlik, yüksek yük taşıma kapasitesi olarak sıralanıyor. Rulmanlar, düşük hızlarda ağır yüklere maruz kalırken makinenin sık çalıştırılması ile her bir bileşene de fazla yük biniyor. Ağır şartlara uygun üretilmiş rulmanlar; sürekli titreşim, şok yüklere ve hatalı hizalamaya karşı aşınma direnci göstererek güvenilir çalışma sağlıyor.
Doğru rulman seçiminin kritik önem taşıdığı maden sektöründe; zorlu çalışma koşullarına karşın güç aktarım ürünlerinin ömrünü uzatmak mümkün. Ürünlerin doğru kullanılması, bakımlarının doğru yapılması kullanım ömrünü uzatıyor. 

ONLINE EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Silkar Endaş; uzman kadrosu ile SCHAEFFLER, FAG & INA, NSK, KG, GBM, HRB, MGM gibi farklı segmentteki rulman markalarının en tecrübeli ve köklü distribütörü olarak 50 yılı aşkın bir süredir rulman satışı ve eğitimini eşzamanlı sağlıyor. Geniş rulman çeşitliliği ile müşterilerine en uygun rulmanı seçmesini sağladıktan sonra bünyesindeki ENDAŞ AKADEMİ ile eğitim veriyor.
ENDAŞ AKADEMİ tarafından rulman ömrünü uzatmak için verilen eğitimde; montaj- demontaj yöntemleri ve ekipmanları, rulman hasarları, rulman hasar sebepleri, rulman hasarlarını önleme yöntemleri ve rulman konusundaki son gelişmeler işleniyor.