Geniş ürün ve hizmet yelpazesine sahip SG Makina Konveyör markasının maden sanayi çözümleri için markanın sahibi Salih Gül şu açıklamada bulundu: “Firmamız Madencilik alanında yüksek verimlilik ve mukavemet sunan geniş ürün yelpazesi ile sektöre yön vermektedir. Ülkemiz şartlarında madencilik yer altı ve yerüstü madenciliği olarak iki sınıfta incelediğimizde ağır hizmet konveyör bantları ve hafif hizmet konveyör bantları tercih edilmektedir ürün pörtföyümüz de müşterilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik 7/24 ürün ve servis hizmeti bulunmaktadır.”

Hangi madenler için ne tür bant ve konveyör çözümleriniz bulunuyor?

Firmamız Madencilik alanında yüksek verimlilik ve mukavemet sunan geniş ürün yelpazesi ile sektöre yön vermektedir. Ülkemiz şartlarında madencilik yer altı ve yerüstü madenciliği olarak iki sınıfta incelediğimizde ağır hizmet konveyör bantları ve hafif hizmet konveyör bantları tercih edilmektedir ürün pörtföyümüz de müşterilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik 7/24 ürün ve servis hizmeti bulunmaktadır.

Doğal kauçuk konveyör bantları max. 2000 ene kadar istenilen kat adeti ve 26mm kalınlığa kadar bantlar ile stoklu satış ve servis hizmeti vermekteyiz.

Ayrıca kauçuk kort bezli bantlar sınıfında Nitril ve Epidyem bantlar ile de müşterilerimizin taleplerini karşılamaktayız.

Mermer, Granit, Doğal Taşlar ve Yapay Taşlar ile ilgili üreticilerimize yönelik PVC, PU ( Poliüretan) bantların 3000mm ene kadar satış ve servis hizmetlerini yürütmekteyiz.

Bunların dışında konveyör hatlarına yönelik Silgi lastikleri, 2’li istasyon ve 3’lü istasyon rulo grupları, alt dönüş rulo grupları , tahrik tamburları, kuyruk gergi tamburları, tambur kaplama, ön sıyırıcılar , alt sıyırıcılar, motor rediktör grupları ve birçok ekipman ile hizmet veriyoruz ayıca üretim adına ihtiyaç doğrultusunda, Yükleme Konveyörleri, Ayrıştırma Konveyörleri, Tartım Konveyörleri üretimlerimiz bulunmaktadır.

Hafriyat Taşıma Hattı ve Maden Sektörü özel çözümlerinizin teknik özelliklerini öğrenebilir miyiz?

Alın terinin karşılığı yapılan yatırımların ihtiyaçları karşılamasıdır biz prensip olarak bu doğrultuda teknik incelemeler ve doğru ürün seçimi ile yatırım maliyetlerinin minimum 2 yıl içerisinde kendini amorti edeceği yüksek verim ve en az bakım maliyeti sunan sistemler tasarlıyor ve müşterilerimize sunuyoruz ve sunduğumuz en özel seçim neyin nasıl taşınacağı ve nasıl kullanılacağı konusunda en uç noktalarda verdiğimiz eğitim ve servis desteğidir imalat aşamasında en üst sınıf ve son teknoloji ekipman ve ürün seçimlerini tercih ediyoruz madencilik sektöründe en köklü arıza ve parça değişimine yol açan unsur toz ve kütle sıkışmaları ile oluşmaktadır bu problemlerin önüne geçmek ve sürekliliği sağlamak adına toz, nem, su kaynaklı problemlere uygun ekipmanlar ayrıca kütle sıkışmalarının engellemeye yönelik tasarımlar ve dökülme kaynaklı kayıpların önüne geçecek bariyer sistemlerimiz bulunmaktadır.

Maden sektöründe bu ekipmanların ve ekipman seçiminin önemi nedir? Yanlış seçim nelere sebep olur? Doğru seçim için kriterler neler olmalı?

Öncelikle neyi nasıl işleyeceğimiz ve ne şartlarda işleyeceğimiz konusunda net olmamız gerekmektedir. Biz kömür işleyeceğimiz ve transferini yapacağımız bir hattı farklı bir noktada taş ocağında kullanamayız veya bir beton santralinde de kullanamayız genelde müşteri tarafından yapılan yanlış bu şekildedir.

Ekipman seçimi ve kullanım şartları seçildikten sonra ve seçilen işe uygun alt yapı ile kullanılması hem verimi hem de işleyişi önemli oranda etkileyerek daha sorunsuz bir işletme modeli yaratmaktadır.

Yanlış seçimler ile yapılmaya çalışılan üretim veya nakliye ekipmanın kullanım ömrünü kısaltır ayrıca arıza oranını artırın bunun yanında iş kazalarının oluşmasına yol açar ayrıca düşen üretim kalitesi ile kazanç kayıplarına yol açar ve devamında ilave parçalar ilave ekler ekstra kaynak noktaları, ekstra ayaklar vs. görüntü kirliliği ve iş kazalarını artıracak çıkıntı noktalara yol açar. Doğru seçim kriterleri uygun alanda tecrübe sahibi firmaların tercihidir.

Bu ekipmanlar için servis aşamasının önemi nedir, servis uzun ömür ve işletme maliyeti açısından neler sağlıyor? Doğru servis hizmeti almak isteyen markanın kriterleri neler olmalı?

Öncelik ile firmaların tercih sebebi uzun soluklu çalışma ve servis sürelerinin kısaltılması adına çalışmış oldukları tedarikçi firmaların alt yapılarını araştırıp hizmet kalitelerini tescil etmeleri olacaktır. Örnek verecek olursak konveyör bandı x firmadan yapıştırma hizmeti z firmadan rulo avare rulo başka yerden toparlama hizmet alımlarında hem hizmet kalitesi hem de işleyiş olumsuz yönde etkilenmektedir. Bizim tercihimiz genelde müşteri ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tek elden servis hizmetidir bu hizmet kalitesinin sağlanması adına 7/24 Ağır Sanayi ve Hafif Sanayi alanlarında ek presleri ve stok ürünler ile hizmet veriyoruz.

Satış öncesi aşamasında nasıl bir avantaj sağlamış oluyorsunuz?

Termin sürelerimiz oldukça kısa, tüm sektöre hizmet veriyoruz, personellerimiz gerekli tüm sertifika ve eğitimlere sahip, mekanik, elektrik, elektronik, pnömatik, hidrolik, sistemlere ve arıza durumlarında servis hizmetimiz bulunmakta, her nevi imalat kapasitesine sahibiz herhangi bir aracı firma veya imalatçı firmaya bağlı kalmadan tüm ihtiyaçlarımızı kendi bünyemizde karşılayabiliyor ve müşterilerimize hizmet olarak sunabiliyoruz.

Birlikte çalıştığınız markalarla hangi alanlar ve sektörler için ne tür iş birliktelikleriniz bulunuyor? Bu markalar pazarda size projeleriniz için hız veya ürün skalası gibi konularda ne tür avantajlar sağlıyor?

Biz genelde partner firma yada markalara ihtiyaç duymadan kendi markamız ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz kendi alanımız dışına çıkma konusunda temkinli davranmayı tercih ediyoruz daha doğrusu bilmediğimiz bir işe girerek ne kendimizi ne de müşterilerimizi kuşku ve endişe ortamına sürüklemiyoruz. Genelde imalat aşamalarımızda bir önceki veya daha önceki uygulamalarımızı geliştirerek kopya işler yapmak yerine marka değerimizi artırmayı hedefliyoruz ve doğru yolda olduğumuzu da bizi referans veren müşterilerimizin olumlu tutumları ile tescil etmiş oluyoruz.

Faaliyet alanınızla ilgili olarak bu markaların ekipmanları için günümüzde ne tür bakım onarım taleplerinden bahsedebiliyoruz? Sizin bu gelişen bakım hizmetleri hakkında çalışmalarınız nelerdir?

Biz bakım onarım hizmetleri olarak birçok kurum ve kuruluş için yerinde keşif çalışmaları ile mevcut sistemlerinin yenilenmesi ya da modifikasyonu aşamasında çalışma yapmaktayız bu çalışmalarımızda Elevatör konveyörleri, z bantlar, bandaborlu bantlar, silo , bunker, konveyör hatları dahil modifikasyon ve yenileme hizmetlerimiz olmuştur. Yönetim ve firma olarak kuruluş gayemiz problem çözümü odaklı olduğu için bakım onarım alanında iddialıyız.

Geri kazanım ve verimlilik konusunda örnek projeleriniz nelerdir?

Geri dönüşüm alanında genelde atıl makine ekipmanların bakım onarım ve yenileme hizmetleri ile tekrardan kullanıma kazanılması için tekliflerimiz oluyor fakat genelde atıl hale gelen bir ekipman biraz önce sorduğunuz soruya istinaden yanlış seçimlerden kaynaklı oluyor fakat bunu müşterilerimize anlatarak eğer isterlerse geri kazandırabiliyoruz.

Verimlilik konusunda genelde yapmış olduğumuz uygulamalar yeterlidir diye düşünüyorum şuana kadar herhangi bir olumsuz geri dönüş ile karşılaşmadık kaldı ki işimizin gereği de bu zaten biz tasarlar hayata geçiririz gerisi cevherin kalitesine ve sürdürülebilirliğine kalmış.

Üretim gücünüz bulunuyor mu? Üretim size neler sağlıyor hem özel ürün tedariki hem servis – tamir çalışmaları konusunda?

Üretim gücümüz tek elden tüm ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz ilave partner firmalara ihtiyaç duymuyoruz dolayısı ile tek elden ürünlerimizin arkasındayız.

Üretimimizin bize sağladığı avantajlardan ilki müşterilerimiz ile aramızda sağlam köprülerin oluşabilmesidir. Müşterilerimiz ile aramızda sağlam köprüler oluşuyor. Kendimizi geliştiriyoruz, geleceğe daha emin adımlar ile ilerliyoruz ve ülkemiz ekonomisini kalkındırıyoruz. Bu sayede milli servetimiz ülkemizde kalıyor.

Ne demiş ulu önderimiz Mustafa KEMAL ‘’ Türk öğün çalış güven’’

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Gündemimizde her ne kadar ülkemiz üzerinde karabulutlar dolaşsa da hizmet bekleyen bölgelerimiz bulunmakta buna istinaden Karadeniz Bölgesi için bir yatırım planımız bulunmakta en kısa sürede fizibilite ve teknik alt yapısını oluşturduğumuz bir atölye projemiz olacak bu atölye ile Sinop ili ile Sarp sınır kapısı arasında kalan bölgeye Konveyör Bantları satış servis ve yerinde montaj, bakım onarım hizmetleri sunacağız .

Sektörde iyisi ile kötüsü ile 7.yılımızı tamamladık kuruluşumuzdan bu yana geçen süreçte kendimizin para verip almayacağı hiçbir şeyin müşterilerimize yada kimseye satamayacağımızın bilincinde olarak ticari faaliyetlerde bulunduk dolayısı ile biz sorun değil çözüm üretiyoruz bir markamız ve bilinirliğimiz oluştu bu aşamada kesinlik ile ticari hırslar ile markamıza ve bilinirliğimize zarar vermeyi düşünmüyoruz.