DENİZLİ (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, Doğal taş ihracatında, 2019 senesinde şu anki rakamlara bakıldığında 1 milyar lirayı aşabilecek noktaya doğru gittiğimizi söyledi.

Birlik tarafından Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yer alan bir otelde gerçekleştirilen "Maden İhracatının Yıldızları" ödül töreninde Denizli, Antalya, Burdur ve Isparta'da faaliyette bulunan ve 2018 yılında Türkiye'ye 85 milyon dolar döviz kazandıran 36 doğal taş ihracatçısı firmaya ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninden sonra ardından söz alan Kaya, 2018'de bilhassa maden sektöründe Türkiye'deki tüm ihracattaki düşüşe paralel bir düşüşün gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye çapaında sektördeki ihracatın yüzde 8 oranında bir düşüş yaşamasına karşın Ege'de yüzde 7 oranında bir artışla kapatmalarının mutluluk verici olduğunu vurgulayan Kaya, 2019 senesi hedeflerinin başında yeni pazar alanlarının olduğunu ve özellikle de Çin ile Amerika arasında yaşanan ticaret savaşlarının Türk doğal taşına son ciddi bir katkı sağladığını ifade ederek, bu kısa zaman zarfında Çin ile Amerika'nın vergisel ve diğer anlamdaki uyuşmazlıklarının sektörün lehine işlediğini vurguladı.