Rockwell Automation tarafından düzenlenen “Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” semineri gerçekleştirildi. Seminerde, maden sektörüne yönelik teknolojik gelişmeler, en son çözümler ve güvenlik optimizasyon konuları ele alındı. 

“Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” seminerine sektörün önde gelen isimleri ve Rockwell Automation bölge direktörleri katıldı. Maden endüstrisinin geleceğinin tartışıldığı etkinlik Kalamış Wyndham Hotel’de gerçekleşti.

Rockwell Automation Ülke Direktörü Cenk Ceylan’ın açılış konuşmasıyla başlayan seminer Rockwell Automation Sanayi Çözümleri (Metal & Madencilik) Lideri Alwyn De Vries’in ve Esan Bilgi Teknolojileri Direktörü Figen Demirhan’ın konuşmasıyla devam etti.

Firmaların Endüstri 4.0’a bakış açılarından bahseden Cenk Ceylan; “Rockwell Automation olarak bu konuda yeterli bilgi birikimine sahibiz. Endüstri 4.0 Avrupa’da daha çok hazmedilse de Türkiye’de fabrikalar yeni yeni sanayi devrimine uyumlu hale geliyor. Bazı firmalar ise bu konuya tedirgin yaklaşıyor çünkü iş ne kadar büyük gösterilirse o kadar pahalı hissi yaratıyor. Fakat bu, gerçeği yansıtmıyor. Bu nedenle Rockwell Automation olarak kollarımızı sıvadık. Endüstri 4.0 kapsamında Türkiye’de maden sektöründe yaptığımız uygulamalar var. Bunlar izne tabi olduğu için bu konuda çok dikkatliyiz, çalışmak isteyen kişileri onların izniyle sahalarına götürebiliyoruz” dedi.

Etkinlikte diğer konuşmacılar arasında ise; Rockwell Automation CSM Country Manager Ediz Eren, ‎ Rockwell Automation Account Manager Power Control Business Baha Avcı ve Rockwell Automation Technical Sales Support Team Leader Eryetiş Yaman yer aldı. 

Haberin Tamamı ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi'nin Nisan 2018 Sayısında