Aras Marine’nin yüzde 100 yerli olarak üstlendiği bu özel projede, deniz altındaki 0 – 100 mm aralığındaki mıcırın istenilen kotta ve hassasiyette tesviyesini gerçekleştirmek için çok fonksiyonlu bir su altı mekaniğine ihtiyaç duyuldu. 

Türkiye’de başka örneği olmayan bu özel projede Aras Marine sağladığı avantajlardan dolayı Layher İskele Sistemlerini tercih etti. 

Layher Çözümleri; Askı İskele 

Belirli zamanlarda su yüzeyine çıkarılacak bu platformun bakımında, yerden iskele kurulumunun mümkün olmaması ve bakım ekibinin daha güvenli bir ortamda çalışma gerekliliği askı iskele ihtiyacını doğurmuştur. Bu sistemi kullandığı özellikli parçaları ile en güvenli şekilde uygulamaktadır. 

Platformun su altında olacak olması ve uzun yıllar dış etkenlere (Klor, kimyasallar vb.) maruz kalacak olması sebebiyle korozyona karşı koyacak galvaniz kalınlığına ve yüksek dayanıma sahip bir iskele kaçınılmaz olmuştur. 

Kurulacak olan iskelenin güvenli olmasıyla beraber hızlı kuruluma sahip olması ve makineye ekstra yük getirmemesi beklendiğinden; yüksek malzeme kalitesi sayesinde et kalınlığını azaltarak hafifliğiyle öne çıkan
 Layher markası tercih edilen iskele olmuştur.