110 yıldır kontrol vanaları alanında uzmanlaşmış olan Samson markası birçok farklı platformda son kullanıcıları bilgilendirmeye devam ediyor. En güncel üretim teknikleriyle kontrol vanası imalatı gerçekleştirilen Hadımköy Samson Fabrikası’ndaki temiz oda uygulaması gibi yatırımları da son kullanıcılarla paylaşacaklarını belirten Samson Türkiye Pazarlama Müdürü Mahir Bağır, markanın III. Proses Otomasyonu Zirvesi & Sergisi hedeflerini anlattı. 

III. Proses Otomasyonu Zirvesi ve Sergisi’nde yoğunlaşmayı planladığınız konu başlıklarınız neler olacak? 

Bu etkinlikte ziyaretçilerimizle paylaşmayı düşündüğümüz konuların başında Samson grubunun son dönem üzerinde yoğunlaştığı sistem çözümleri gelmekte, burada Buhar sistemleri için geri kazanımdan, basınç düşürme istasyonlarına kadar bir çok sistem çözümlerinden söz etmek mümkün, bunun yanı sıra Dijitalleşme yine güncel konularımızdan biri, burada özellikle kestirimci bakıma yönelik bir çok yenilik söz konusu. Ayrıca son dönem Türkiye fabrikamızda yüksek basınç ve çap gruplarında kontrol vanalarımızı üretmeye başladık, bununla bağlantılı yine ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz, son olarak ta yine Hadımköy fabrikamızda devreye aldığımız ISO-8 sınıfında temiz oda uygulamasını, bunun detay ve gereklilikleri gibi konuları paylaşmayı düşünüyoruz.  

Hangi sektörlerden firmaların, hangi pozisyonlarında çalışan kişileri müşteri potansiyelinizi oluşturuyor, tanımlar mısınız?

Genel itibariyle tabir yerindeyse bacası tüten ve içerisinde küçük te olsa bir prosesi olan her işletme bizim son kullanıcımız pozisyonunda, sektörel olarak Tekstil ve Gıda’dan başlayıp Kimya, Petrokimya, Demir-Çelik, Rafineri, Enerji ve Madencilik olarak sıralayabileceğimiz çok geniş bir yelpaze. Bu firmalarda genel olarak Bakım, I&C ve Proje grupları ağırlıklı olarak Kontrol Vanaları ile iştigal eden gruplar, dolayısıyla bu gruplardan gelecek yönetici, mühendis ve teknisyen misafirlerimize bizi ziyaretlerinde az önce bahsettiğim konularda bilgiler aktaracağız.

Zirve’de yer alan standınızda sergilemeyi planladığınız ürün gruplarınızı ve uygulamalarınızı tanıyabilir miyiz?

Samson malum 110 yıldır kontrol vana ve aksesuarları üzerine iştigal etmekte, dolayısıyla sergide yine değişik tipte kontrol vanalarımız yer alacak, ayrıca komple Türkiye’de üretmeye başladığımız DN250’lik büyük bir vanamızda standımızda olacak.

Etkinliğin Türkiye endüstrisine katkıları açısından neler söylemek istersiniz?
Proses Otomasyonu konusu açıkçası spesifik olarak ayrı ele alınması gereken, bu noktada geçmişte de genel otomasyon segmentinin içerisinde çok fazla ön plana çıkamamış bir alan, dolayısıyla bu etkinlikte çok daha fazla konunun bileşenleri gerek üretici gerekse son kullanıcı bakımından bir araya gelecektir, bu bakımdan aynı segmentte çalışan bizlerin bir araya gelmesi ve karşılıklı konuşarak bilgi paylaşımı açısından verimli olacağını ve de bu yönüyle endüstrimize olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz.

 Pazarın büyümesi için müşterinin doğru bilinçlendirilmesi şart. Bu konuda gördüğünüz sorunlar ve çözüm önerileriniz nedir?
Çok doğru, biz Samson olarak son kullanıcılarımızın doğru bilgilendirilmesini çok önemsiyoruz, bu yüzden son kullanıcı eğitimlerimizi bizzat sahada vermeye özen gösteriyoruz, bu eğitimlerde evrensel teknik bilgilerin yanı sıra başkaca tesislerde edindiğimiz tecrübeleri de paylaşma imkanı buluyoruz, bunun yanı sıra yine bildiğiniz üzere globalde eğitim partnerimiz olan Krohne firması ile Academy etkinlikleri düzenliyoruz ki bununda son kullanıcılarımız açısından çok verimli bulunduğunu söyleyebilirim. Sonuç olarak biz proseslerimizi ne denli modernize edip çağın gereksinimlerine uygun donatırsak tesislerimizde verimlilik ve son üründe kalite artacak, maliyetler tersine düşecektir. Bunun için bu tarz direkt proseslere vurgu yapan etkinliklerin artması az önce bahsettiğim eğitim faaliyetleri ile birlikte tabi ki önem arz etmektedir.