150 yıldan fazla süredir Türk ekonomisine katkıda bulunan thyssenkrupp’un son dönemde Industrial Solution ile Türkiye’ye yaptığı yatırımlarla madencilik, çimento, rafineri teknolojileri, polimer, elektroliz ve gübre endüstrilerinde tesis inşası, bakım ve onarım, yedek parça, stratejik danışmanlık gibi hizmetler sunmaya başladığını söyleyen thyssenkrupp Endüstriyel Çözümler Türkiye CEO’su Can Yapan ile markanın projeleri üzerine detaylı bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Hedeflediğiniz sektörler için çözümlerinizi tanıyabilir miyiz?

thyssenkrupp geleneksel güce sahip bir teknoloji grubudur. 78 ülkede 1600’den fazla çalışanı ile sürdürülebilir gelişme için tutku ve teknolojik bilgi birikimi ile yüksek kaliteli ürünler, akıllı endüstriyel süreçler ve hizmetler geliştirir. 
thyssenkrupp dünya çapında beş farklı iş alanında faaliyet göstermektedir. Bu iş alanlarına teker teker bakacak olursak; Industrial Solutions iş alanı 200 yılı aşkın tecrübesiyle endüstriyel tesis ve sistemlerinin mühendislik, inşa ve servisi için lider bir iş ortağıdır. Grubun küresel yolcu taşımacılığı aktivitelerini Elevator Technology iş alanı bir araya getirir. Steel Europe, dünyanın yüksek kaliteli lider çelik tedarikçilerinden biridir. Malzeme distribütörü olan Materials Services, global bir network ile yüksek ürün ve pazar bilgisine sahiptir. Dünya çapında otomotiv ve mekanik mühendislik endüstrileri için yüksek teknolojiye sahip parça üretimini Components Technology gerçekleştirmektedir. thyssenkrupp Türkiye’de Industrial Solutions, Elevator Technology ve Material Services iş alanlarında faaliyet göstermektedir. Bu iş alanlarına ek olarak Orta Doğu ve Afrika Genel Merkezi de Türkiye ofisinde bulunmaktadır.
150 yıldan fazla süredir Türk ekonomisine katkıda bulunan thyssenkrupp, son dönemde thyssekrupp Industrial Solutions aracılığıyla Türkiye’ye yaptığı yatırımlarla madencilik, çimento, rafineri teknolojileri, polimer, elektroliz ve gübre endüstrilerinde yeni tesis inşasının yanı sıra bakım ve onarım, yedek parça, stratejik danışmanlık gibi alanlarda 360° Servis hizmetini vermeye devam edecektir.

Bu sektörlerden aldığınız güncel proje ve kontrol teknolojisi talepleri nelerdir? 

thyssenkrupp Industrial Solutions olarak madencilik, çimento, rafineri teknolojileri, polimer, elektroliz ve gübre endüstrilerinde anahtar teslim projeler teslim ediyor ve bu endüstrilerdeki tesislerin bakım ve onarım hizmetlerini sağlıyoruz. Müşterilerimize mühendislik, tedarik ve montaj (EPC) sözleşmeleriyle birlikte endüstriyel hizmetlerimizi yedek parça, saha hizmetleri (bakım ve onarım), kapasite artırımı hizmetlerini Entegre Tesis Yönetimi adı altında sağlıyoruz.

thyssenkrupp Industrial Solutions olarak yeni yapılanmamızda projelerimizin lokalizasyon oranlarının artırılmasına özen gösteriyoruz. Böylece hem müşterilerimizi projeye aktif olarak ortak edip onlar için de artı değer kazandırıyor hem de ülke ekonomisine değer sağlıyoruz. Sadece komşu ülkelere değil, uygun şartlar oluştuğu takdirde dünyanın çeşitli ülkelerine de Türkiye üzerinden hizmet sunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Güney Amerika’da bulunan bir demir maden ocağı için tasarlanan üç mobil kırıcının çelik konstrüksiyonunu Türkiye’de imal ederek teslimatını gerçekleştirdik.

thyssenkrupp Endüstriyel Çözümler Türkiye CEO’su Can Yapan ile gerçekleştirdiğimiz röportajın devamına ST Ağır Sanayi Çözümleri dergimizin Nisan sayısında bulabilirsiniz.