Kocaer ÇelikEge İhracatçılar Birliği tarafından dört ödüle birden layık görülerek Ege Bölgesi’nin demir-çelik ihracat şampiyonu oldu.

KURUCU İBRAHİM KOCAER DE ÖDÜL ALDI

Firma, 2021 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 300 milyon dolarlık ihracatla, hem demir çelik hem de çelik profil kategorilerinde birincilik, demir ve demir dışı metaller sektörünün toplam performansının değerlendirildiği Platin Kategori’de de ikincilik ödüllerini kazandı.

Törende ayrıca, firmanın kurucusu İbrahim Kocaer de “Sektör Duayenleri Ödüllüleri” kapsamında ödüle layık görüldü.

"YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRDÜK, EK İSTİHDAM SAĞLADIK"

Ödülü babası adına alan ve geçen yılki performanslarını dört ödülle taçlandırmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, demir-çelik'in ana iş kolları olduğunu, 60 yılı aşkın deneyimleriyle sektörde yaklaşık bin çalışanlarıyla birlikte sürdürülebilir, müşteri memnuniyeti odaklı, fark yaratan, katma değeri yüksek ürünler üreterek Türkiye ekonomisine girdi sağladıklarını belirtti.

SPT, TÜRKİYE PAZARINDA İMREN SONDAJ MAKİNE İLE BÜYÜYOR SPT, TÜRKİYE PAZARINDA İMREN SONDAJ MAKİNE İLE BÜYÜYOR

Alanlarında yalnız Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin dış satım gerçekleştiren en büyük 100 firması ve Türkiye’nin en büyük 100 sanayi firmasından biri olduklarının altını çizen Hakan Kocaer, Covid-19 pandemi sürecinde yatırımlarına kesintisiz devam ettiklerini, bölgelerinin en büyük çatı üstü güneş enerji yatırımı ile beraber 100 bin ton üretim kapasiteli Galvaniz tesisini devreye alarak 200’den fazla kişiye ilave istihdam oluşturduklarını söyledi.

Hakan Kocaer, üretimini çevreye duyarlı, doğa dostu olarak gerçekleştiren fabrikalarının, yakın zamanda sektöründe yine bir ilke imza atarak Yeşil Tesis (LEDD) sertifikası alacağını da ifade etti.

"ÜLKEMİZ İÇİN DEĞER YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Dünya piyasalarında demir-çeliğe olan talebin geri geldiğini, yaşanan gelişmenin Türk demir-çelik sanayisini de pozitif yönde etkilediğini dile getiren Kocaer, "Türkiye demir-çelik sektörü ABD ve AB'nin uyguladığı ihracat kotalarına ve küresel salgına karşın dünyanın en büyük demir-çelik üreticileri arasında 7'nci sıraya yükseldi. Bunun yanında Avrupa'nın da en büyük demir-çelik üreticisi konumunda bulunuyor." dedi.

Sektörün geçtiğimiz senenin ilk 6 ayında da yüzde 20 civarında büyüdüğüne ve dış satım değerini yüzde 50 artırdığına dikkat çeken Hakan Kocaer, 2022 yılına ilişkin olarak da 2021'e benzer gelişmelerin yaşanacağını düşündüklerini, Türkiye'de sektördeki pozitif havanın devam edeceğini öngördüklerini belirtti.

Kocaer, "Sektörün önde gelen şirketlerinden biri olarak ihracat odağımızı koruyacak ve ülkemize değer yaratmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.