İSTANBUL (AA) - e-ticaret şirketi olan Amazon, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Boğaziçi Üniversitesi, Türk KOBİ'lerinin e-ticaretle ihracat yapmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde e-ihracat eğitimlerine başlıyor.

KOBİ'lere e-ihracat eğitim seminerleri başlatılmasına yönelik protokol, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun şahitliğinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ve Amazon Avrupa Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alex Ootes tarafından TOBB'da gereçkleştirilen törende imzalandı.

Türkiye çapında TOBB'a bağlı ticaret ve sanayi odalarında gerçekleştirilecek olan eğitim seminerlerini Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi uzmanları tarafından verilecek.

Eğitim seminerleri; e-ihracata ilişkin fırsatlar, ihracat ile iş büyütme yolları ve Amazon'un sunmuş olduğu satış olanakları gibi başlıkları kapsıyor. Türkiye .çapında 20 ildeki toplam 40 eğitim semineri ile 2019-2020 dönemi süresince 2 bin KOBİ'ye ulaşılması amaçlanıyor.