Maden alanında üretilen hammaddelerin işlenip inşaat sektöründe kırma taş üretimi (asfalt, beton, yol malzemesi vs.) için kullanılan kırma eleme tesisleri, çoğunlukla kalker, kalsit, kömür ve çevredeki diğer mineral madenlerinin ekonomimize katkıda bulunmasında büyük önem taşımaktadır.

ÇOK TERCİH EDİLEN DG SERİSİ

Kırma eleme tesisleri pazarına konveyör ve elevatör redüktörleri üretimi ile hizmet sunan Dişsa'ın DG serisi mile geçme redüktörler, konveyör sistemleri için harika tasarımları ile çokça ilgi görüyorlar. En fazla tercih edilen ürünlerden olan DG serisi redüktörler, motorsuz veya sadece akuple motorlu olarak imal ediliyor. Motorsuz çeşitleri çoğunlukla kayış-kasnak fonksiyonları ile tahrik ediliyor. Bu redüktörler eğer gereksinim olursa geri-dönüş önleme kilitli olarak üretiliyor. Kilitli redüktörler, elevatör ve eğimli konveyörlerde kullanılarak aynı zamanda kilide gerek kalmadan geri dönüşü engelleme problemini hem maliyet hem de pratiklik açısından olumlu karşılıyor.

Sadece akuple motorlu redüktör varsa, DZ serisi helis konik dişlili redüktörler tercih ediliyor. Şirket bu motorlu redüktörleri standart IEC B5 flanşlı motorlar için motor adaptörlü olarak üretiyor. Bu şekilde motor miline herhangi bir uygulama olmadan monte işlemi gerçekleştiriliyor.Yani motor değişimleri basit olabiliyor. IE2 veya IE3 verimlilik kategorisinde, IEC düzeyinde motor kullanılıyor. DZ modellerinde ayrıca delik milli, dolu milli, çıkış flanşlı, motorlu, motorsuz, frenli, tork kollu, sıkma bilezikli gibi alternatifler bulunuyor.

Madencilik sektörü ile inşaat alanlarında kullanılan kırma eleme tesisleri için fabrikanın durmaması, ihtiyaç duyulduğunda 7 gün 24 saat faaliyet göstermesi oldukça mühimdir. Dişsan tarafından üretilen bantlı konveyör ve elevatör sistemleri sebebiyle özel olarak tasarlanan redüktörler, güçlü yapıları sayesinde en zor koşullardan bile güvenle kurtulabilir. Hızlı veya yavaş; uzun veya kısa hiç fark etmez... Her çeşit konveyör sisteminde; kum, çakıl, taş, çimento, kömür ya da maden taşımak için uygun çözüm alternatifleri sunar.

DİŞSAN KONVEYÖR REDÜKLERİNİN KOLAYLIKLARI

• Güçlü ve uzun ömürlü gövde tasarımı,

• Farklı yapı büyüklükleri,

• 300 – 20.000 Nm aralığındaki büyük tork mesafesi,

• Motorsuz ya da motor akuple alternatifleri,

• Mile geçme ya da dolu milli seçenek avantajları,

• Geri dönüş tedbiri için önleme kilidi alternatifi.