Kaynak uygulaması gereği ortamlarda, güçlü manyetik alanlar, yüksek sıcaklıklar, kaynak anında oluşan kıvılcımlar ve partikülleri oluşur. Bu zorlu koşullar içerisinde montaj edilen endüktif sensörlerin de bu söz konusu koşullara uygunluğu gereklidir. Normal standartlardaki bir sensörün bu zorlu çalışma koşullarında çok kısa sürede arıza vermeleri, yanlış sinyaller üretmesine ve sık sık bakım ihtiyacı doğmasına sebep olmaktadır.

Contrinex, tüm bu olumsuz koşulları göz önünde bulundurarak, kaynak ortamında sorunsuz ve uzun süreli kullanılabilmesi amacıyla DW-AS-703-Mx-673 serisini geliştirdi.

Contrinex’in endüktif sensörünün avantajları nelerdir?

40 millitesla’ya kadar elektromanyetik alanlara karşı dayanıklı. Kaynak işlemi sırasında meydana gelen kuvvetli manyetik alanlar, sensörün yanlış çıkışlar vermesine ya da çıkışın tamamen bozulmasına sebebiyet verebilir. Contrinex kaynak sensörleri manyetik alanlara karşı oldukça yüksek dirence sahip.

Son derece sağlam
Kaynak ortamlarına karşı dirençli yapısı sayesinde, bu sensörler, otomatik kaynak robot hücreleri için özellikle uygun. Otomotiv endüstrisinde en sık kullanılan ürünlerden biri olup üretimdeki aksama sürelerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Kaynak sıçramasına bağlı yanlış sinyallerin önüne geçin…
Uygulama esnasında sensör gövdesi üzerinde biriken çapaklar, sensör gövde yapısının deformasyonuna; algılayıcı yüzeyde biriken çaparlar ise aynı şekilde sensörün hatalı çıkışlar vermesine veya hedefi algılamamasına neden olabilir.

Temizleme işlemi kolaylaşıyor…
Tek parçalı paslanmaz çelik gövde yapısına sahip olduğu için, yüksek sıcaklık, darbe ve kaynak çapaklarına karşı ekstra dayanıklı hale geliyor. Bu sayede üzerinde biriken kaynak çapaklarının sert metal fırçalarla temizlenmesine olanak tanınmış oluyor. Teflon kaplı gövdeye sahip sensörler bu konuda uzun süreli bir çözüm gibi görünse de bir süre sonra kaplama özelliğini yitirmeye başlayacağından, sensörün gövdesi kaynak ortamında ki zorlu koşullar karşısında korumasız kalıyor.

Uzun çalışma mesafesine sahip…
Contrinex kaynak sensörleri yüksek kaliteli Contrinex ASIC ile donatıldı. Bu, özellikle sıcaklık değişiklikleri ve titreşimlerin olduğu alanlarda, anahtarlama mesafeleri garanti ediyor, mükemmel sıcaklık kompanzasyonu ve uzun ömür avantajları sunuyor. Sınıfının en iyi algılama aralığına sahiptir. (10 mm’ye kadar.) Bu sayede hareket eden makine parçalarının yakınında çalışırken çarpma-hasar riskini minimuma indirir. Ayrıca IO-Link ile veya olmadan basit çalışma sağlanabilmektedir.