KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR), 4 No'lu yüksek fırın ve 2 No'lu konverter ile 1 No'lu kireç fabrikasının yenilemeye alındığı açıkladı.

Fabrika taradından yapılan açıklamada, kapasitesini 3,5 milyon tona çıkarmayı amaçlayan KARDEMİR'de üç yatırımına, eş zamanlı başlandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer başvurulan KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan, KARDEMİR'in 3,5 milyon ton olan hedefine bir adım daha yaklaşacak yatırımların startını verdiklerini açıkladı. Bu süreçte revartman zamanı gelmiş olan 4 numaralı yüksek fırının üretimini durdurduklarını dile getiren Soykan amaçlarının 106 gün sonra yüksek fırını yenileyerek tekrar ateşlemek olduğunu aktardı. Yine çelikhane ünitesinde 90 tonluk konverterlerden bir tanesini daha 120 tona çıkarmak üzere yenilemeye aldıklarını belirten Soykan, yapılan bu yatırımlara paralel  olarak 260 ton/gün kapasiteli kireç fabrikasını da 425 ton/gün kapasiteye çıkartacaklarını ve bölgedeki yatırımları 124 günde tamamlayarak, tüm çevre teknolojileri ile devreye alınacaklarını söyledi.

Montaj çalışmaları süren 4. sürekli döküm makinesini ise 15 Ekim’de işletmeye almayı hedeflediklerine belirten Soykan, 2018 senesinde 2 milyon 413 bin ton sıvı çelik üretimi gerçekleştirdiklerini, başlanan bu yatırımların tamamlanmasının ardından sıvı çelik üretim altyapısını 2 milyon 900 bin ton seviyelerine ulaştıracaklarını söyledi.