KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Sanayi Ticaret AŞ (KARDEMİR) Genel Müdürü olan Hüseyin Soykan, somun imalatına uygun 38 ve 42 milimetre çaplarında 1006 kalite kangal ile Türkiye'nin ilk üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Soykan, lonuyla ilgili olarak yapmış olduğu yazılı açıklamada, esnek bir üretim yapısına sahip çubuk ve kangal haddehanesinde, otomotiv, savunma ve makine imalat sektörleri başta olmak üzere, çok sayıda sektör için muhtelif kalite ve çaplarda ürün geliştirme çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Sahip oldukları "IATF 16949 Otomotiv Yönetim Sistemi"nin, özellikle yerli otomotiv üretimine de önemli katkı sağlamasını olmasını umduklarını dile getiren Soykan, şöyle devam etti.

"Bağlantı elemanları imalatına uygun çelik kalitelerini, ülkemizin önde gelen cıvata ve somun üreticileri ile birlikte geliştiriyoruz. Bu kapsamda, somun imalatına uygun 38 ve 42 milimetre çaplarında 1006 kalite kangal ile bu alanda Türkiye'nin ilk üretimini gerçekleştirmiş olduk. Tüm çalışanlarımı kutluyorum. Emeklerine ve alın terlerine sağlık. Sektörün tamamen ithalat yolu ile karşıladığı kalın çaplardaki kangal ürünlerimizin çeşitlenmesi, ülkemizin dış ticaretine olumlu katkıda bulunacaktır."