KARABÜK (AA) - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Hak-İş Konfederasyonu ve Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) arasında gerçekleştirilen proje kapsamında işçilere, yetkinliği artırmak ve uluslararası geçerliliği olan belgeye sahip olabilmeleri amacıyla sertifika verildi.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, MYK Başkanı Adem Ceylan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan ve diğer yetkililer ile KARDEMİR işçileri yer aldı.

MYK Başkanı olan Adem Ceylan, burada yapmış olduğu konuşmada, kurumun çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Mesleki bilginin yanında becerinin de kazandırıldığınıa dikkat çeken Ceylan, "MYK Yönetim Kurulu tarafından yetkilendirilen bizim 216 sınav ve belgelendirme kuruluşumuz var. Bu kuruluşlarımızın yıllık sınav kapasiteleri 3 milyon 500 bin. Yani sınav belgelendirme kuruluşlarımızın kapısına 3 milyon 500 bin kişi gelse, bir yıl içinde sınav yapabilme kabiliyetine sahibiz. Kalite güvencesinden zerre kadar taviz vermeden yapılan ölçme ve değerlendirme sonunda da bugün itibarıyla 900 bini aşkın kişi mesleki yeterlilik belgesine kavuşmuş oldu. Hükümetimizin 2023 hedefi bir milyon nitelikli, belgeli iş gücü. Biz 2023'e kalmadan önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ya da ilk 6 ayında bir milyona ulaşmış olacağız." şeklinde konuştu.

Hükümetin bu sistemi desteklediğini dile getiren Ceylan, "Bakanlığımız tarafından belge zorunluluğu getirilme yetkisi verilen 225 meslek bulunmakta. Bunların tamamı tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler. Bizim kurum ve bakanlık olarak şu ana kadar 143 meslekte yayınlamış olduğumuz tebliğlerde belge zorunluluğu getirdik." dedi.

Ceylan, hükümet ve kurum açısından önemsenen, uluslararası arenada geçerliliği bulunan belgelerin giderlerinin 2019 senesine değin işsizlik fonundan karşılandığını, bakanlık olarak prensip kararı aldıklarını ve 2021 senesi sonunda kadar da bunun uzatılmasıyla ilgili olarak çalışmalar yapıldığını belirtti.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan da konfederasyon olarak mesleki yeterliliğson derece önem verdiklerini, bu manada önemli çalışmalar yaptıklarını, bünyelerinde Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezinin (MEYEB) bulunduğunu  belirtti.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan KARDEMİR personeline belgeleri katılımcılar tarafından takdim edildi.