KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR) Genel Müdürü olan Hüseyin Soykan, 2019'un ilk yarısında 170 milyon lirayı aşkın net kar elde ettiklerini açıkladı.

Soykan tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, 2019'un ilk 6 ayını karla kapattıklarını ve bu başarıda, ortakların, yönetimin ve çalışanların katkısınıson derece fazla olduğunu dile getirdi.

Kurumun, 2019 senesi 6 aylık konsolide mali tablolarına göre 170 milyon 159 bin 626 lira net kar elde ettiğini dile getiren Soykan, satış gelirlerinde 3 milyar 275 milyon liraya, satış miktarınıda ise yüzde 5,5 artışla 1,19 milyon tona ulaştıklarına dikkat çekerek; katma değeri fazla ürünlerde üTürkiye'nin sektördeki dışa bağımlılığını azaltacak bir strateji izlediklerini anlattı.

Fabrikada gerçekleştirieln yenileme çalışmalarından da bahseden Soykan, 4. yüksek fırın, çelikhane ile kireç fabrikası ve sürekli döküm tesislerinde süren kapasite artışı çalışmasının Ekim ayının sonuna  kadar tamamlanmasını  umduklarını söyleyerek, yapılan bu yatırımlarla üretimde gerçekleştirilecek artışın, önümüzdeki senenin mali rakamlara iyi yönde yansıyacağını belirtti.