Yaşanan büyük yükseliş ile ilgili olarak konuşan Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan, "Ek yatırımla birlikte senelik dört milyon metrekare olan seramik üretimlerini 10 milyon metrekareye yükseleteceğiz." dedi. Tesislerinde bulunan yeni fırınların 15 Mayıs'ta aktifleştirildiğini belirten Uyan, aynı zamanda 2016'da tesislerini açarkan hedefledikleri büyüme oranını tutturduklarını belirtti.

Geçen iki sene boyunca 50’yi aşkın ülkede hedeflenen ihracat başarını mutlu sonla bitiren firma, bu ülkeleri sene sonu itibari ile 80’e çıkarmayı amaçlıyor.

Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan, “İki yıl önce fabrika açılışında, kendimize ve ülkemize bazı sözler vermiştik. Dünyanın önde gelen seramik üreticileri arasında yer alan ülkemize yaraşır seramikler üretecek, yeni yatırımlarla hem üretimi hem de istihdamı artıracak ve yurt dışı pazarına açılacaktık. Çalışma şevkimiz, ülkemize, ekonomimize ve Türk insanına duyduğumuz sonsuz güvenle bugün tüm sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AVRUPA PAZARININ ÖNEMİ BÜYÜK

Yapacakları ek yatırımlar sayesinde senelik dört milyon metrekarelik seramik üretimini 10 milyon metrekareye çıkaracaklarını belirten Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan en yeni teknolojiye sahip sistemleri ile tesislerinde toplam 410 kişinin çalıştığını, günün 24 saati de üretimde bulunduklarını söylüyor.''Buna rağmen iki yıllık süreçte en büyük sıkıntımız gerek yurt içinden gerek yurt dışından hızla artan talebe karşılık verememek oldu. Şu anda yurt içindeki bayileşme hedeflerini tamamlamış, yurt dışında ise Avrupa, Afrika, Amerika ve Ortadoğu’daki 50’den fazla ülkeye ürünlerimizi ihraç etme başarısını yakalamış durumdayız. Hedefimiz bu sayıyı yıl sonuna kadar 80’e çıkarmak.'' diyen Ercan Uyan, sözlerine ise şu şekilde devam ediyor: ''İhracat alanında ülkemize değer katmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Stratejimizi %30 iç pazar, % 70 ihracat olarak şekillendiriyoruz. Özellikle Avrupa pazarına çok değer veriyoruz. Bu sebeple bu sene Avrupa’da ofis açarak hem bu kıtada hem de ABD ve Güney Amerika’da daha da etkili olmak istiyoruz.”

ÜLKEMİZE GÜVEN DUYUYORUZ

Tüm dünyada yaşanan ekomonik buhrana rağmen Decovita’nın iki senedeki % 150 kapasite artışı yaşamasını, Türkiye'ye duydukları güvene bağlayan Uyan, konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde sonlandırdı: '“Durmak, gerilemenin başlangıcıdır. Ülkemize olan borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ancak bu tür geniş ve sürekli istihdam oluşturan, ülkenin ihracat hedeflerine ciddi katkılar sunan yatırımlarla ülke ekonomisine katkı vermeyi kendimize bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz.”