Ülkemizde uzun yol çekicilerinden, inşaat ve dağıtım kamyonlarına kadar oldukça büyük bir yelpazede hem ürün hem hizmet sunan Renault Trucks, geçtiğimiz günlerde yetkili bayisi Koçaslanlar Otomotiv ile Hadımköy’de bulunan yeni servis binasının açılışını yaptı. Açılışa Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Sait Meleuc katılırken, davetin ev sahipliğini ise Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine ile Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan üstlendi.

''RENAULT İÇİN TÜRKİYE'NİN YERİ AYRI''

Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine ve Dünya Başkanı Bruno Blin'in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği davet sonrası açıklamalarda bulunan Blin, firmalarının uluslararası stratejilerinde Türkiye’nin yerini ayrı tuttuklarını anlattı.

“Renault Trucks olarak son üç yılda gerçekleştirdiğimiz 2,5 milyar Euro’luk ek yatırımımız ile araçlarımızı daha da geliştirdik. 2017 yılında Renault Trucks, tüm dünyada %4’lük bir büyüme yaşayarak önemli bir başarıya imza attık. Bu başarıyı, Türkiye’de de devam ettiriyoruz. Türkiye, 16 ton ve üzeri ağır ticari araçlar pazarında Avrupa’da ön sıralarda yer alıyor. Bulunduğu konum itibariyle gelişmiş lojistik sektörü ve inşaat alanındaki büyük yatırımlar, Türkiye’yi Avrupa pazarının önemli bir bölgesi yapıyor.'' diyen Bruno Blin sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Türkiye’de 20. yılımızı kutluyoruz ve uzun zamandır özenle yürüttüğümüz operasyonumuz sayesinde pazarda en önemli oyunculardan biri olarak yer alıyoruz.”

''SERVİS AĞIMIZ GİDEREK BÜYÜYOR.''

Ülkemizde verdikleri hizmetlerin yanı sıra servis ağlarını da gün geçtikçe genişleten Renault Trucks; kamyon ve çekicilerinin verim ve yakıt olanakları sebebiyle tüm dünyada da tercih ediliyor. Konuyu değerlendiren Blin, ''Araçlarımız, yakıt tasarrufları ile sektöre liderlik yapıyor. Fakat işimiz araç üretimi ile bitmiyor. En önemlisi güçlü bir hizmet ağına sahip olmak ve müşterilerimize operasyonel maliyetlerini düşürebilecekleri hizmetler sunarak toplam sahip olma maliyetlerini en ideal noktaya taşımak. Ticari araçların, hizmet dışı kaldığı her bir dakika, maliyet demektir. Bu nedenle bizim en önemli görevimiz, araçları sorunsuz ve en yüksek performansta yollarda tutmak. Bunun için de satış sonrası hizmet ve servis noktalarına yatırım yapmak önemli” dedi.

"8.000 METREKARELİK ALANDA HİZMET VERECEĞİZ"

Koçaslanlar Otomotiv, pazardaki 43 senelik deneyimi ile biliniyor. Son 20 yıldır da Renault Trucks’ın yetkili bayisi olan firma, İstanbul Orhanlı’da yer alan hizmet alanlarından sonra Hadımköy’deki yeni plazalarının açılışını yaptı. Satış, satış sonrası ve yedek parça hizmetlerini sunacaklarını belirten Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, “5470 metrekare açık, 2530 metrekare kapalı olmak üzere toplam 8.000 metrekarelik alanda hizmet vereceğiz. Servis bakım onarım için 9, kaporta için 2 hol ayrılmış olup 30 araca aynı anda hizmet verilebilecek alana sahip.” dedi.