Burkasan, geri dönüşüm endüstrisinde 5. bölge teşviklerinden yararlanılan ilk yatırımı devreye almaya hazırlanıyor. Burkasan, insan eli değmeden ayrıştırma yaparak atık plastiklerden en iyi hammaddeyi üretecek. 50 milyon TL’lik yatırımla şekillenen tesiste üretilecek geri dönüştürülmüş plastik hammadde Türkiye’de ilk defa plastik şişe imalatında kullanılacak. 22 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan mevzuat kapsamında öncelikli yatırım kapsamına alınan geri dönüşüm endüstrisi; 5 milyon TL ve üzeri bütçeli yatırımlarda 5. bölge teşviklerinden yararlanmaya başladı. Burkasan Atık Yönetimi ve Çevre Danışmanlık, sektördeki ilk yatırımı yapmış oldu. Yaklaşık 50 milyon liralık yatırım bedeli kapsamında yüksek teknolojiye sahip ayrıştırma ve kırma-yıkama hatları kuracak. Bu tesisle endüstri 4.0 devrimini yakalamaya çalışacak. Tesisin yılsonuna kadar devreye alınması hedefleniyor.

AYLIK 15 BİN TON ATIĞI İŞLEYEBİLECEK KAPASİTE

Firma, yeni tesiste ilave 100 kişilik istihdam sağlayacak. Tesiste, atık plastikten orijinale eşdeğer hammadde üretilmesi amaçlanıyor. Son 5 yıl içerisinde atık yönetimi sektörüne 120 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Burkasan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kılıç, yeni tesis yatırımıyla birlikte tüm tesislerinde aylık 15 bin ton atığı işleyebilecek kapasiteye ulaşacaklarını dile getirdi.
Kestel’de 15 bin metrekarelik yeni tesisin geri dönüşüm sektörünün 2018’de öncelikli yatırım başlığına dahil edilmesinin ardından bu kapsamda teşvik belgesi alan ilk yatırım olduğuna değinen Kılıç, “Yeni tesisimizde Türkiye’nin atık karakteristiği ve sektördeki gelişmeleri göz önünde bulundurduk. Modern, teknolojik, yüksek kapasiteli ve gerçek anlamda ülkemizin sıfır atık projesine hizmet edecek bir tesis oldu. Ayrıca 2021 yılında başlayacak zorunlu depozito uygulamasıyla Türkiye’de atık toplama oranlarının hızlıca artış göstereceğini hesaba katıyoruz ve bu yöntemle toplanacak içecek ambalajlarını yüksek kapasitelerle ayrıştıracak ve geri dönüştürecek tesis yatırımlarına ihtiyaç duyacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla bu teknolojik tesis, depozito sisteminin gereksinimlerini karşılamak için de dizayn edildi” dedi.

HAMMADDEYİ GLOBAL OYUNCU KULLANACAK

Tesiste; karışık plastik atık şişelerin insan eli değmeden, polimer yapılarına göre otomatik ayıklama teknolojisiyle birbirlerinden ayrıştırılacağını anlatan Kılıç, “Örneğin konvansiyonel yöntemlerle PET atıklar bir bant üzerinde insan gücüne dayalı olarak diğer atıklardan ayrıştırılabiliyor iken; yeni teknoloji ile bilgisayara girilecek kodlar sayesinde sistem otomatik olarak önce PET’leri diğer atıklardan ayrıştıracak, devamında ise bu PET’leri de renklerine göre tasnif edecek. İnsan elinin değmediği bu yöntemde yaklaşık yüzde 99 oranında bir saflıkla ayrıştırma gerçekleşecek. Yüksek saflıkta ayrıştırma işlemlerinin ardından çeşitli proseslerden geçirildikten sonra elde edilecek geri dönüştürülmüş hammaddeler Türkiye’de ilk defa global bir oyuncu tarafından kullanılmaya başlayacak” diye konuştu.
Plastik atıklardan en kaliteli hammaddeye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Kılıç, aylık 3 bin ton atık işleyip orijinale ikame plastik hammadde elde ederek, plastik ana sanayisinin kullanımına sunacaklarını belirtti.

HEDEF PET’İ DE GRANÜL OLARAK ELDE ETMEK 

Tesisin işleyişi hakkında da bilgiler veren Vedat Kılıç,“Başlangıçta granül olarak yüksek yoğunluklu polietilen ve flake olarak PET çıktısı elde edeceğiz. Ancak hedefimiz 2020 yılının ikinci yarısı itibari ile yapacağımız ilave yatırımla PET’i de granül olarak elde etmek. Orta vadede ise ’şişeden şişeye’ geri kazanım statüsüne ulaşmayı istiyoruz. Türk Gıda Kodeksi’nin onaylaması halinde de içecek sektöründe değerlendirilebilecek pet şişe imalatına hammadde üretmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

ATIKSULAR TESİSTE TEKRAR KULLANACAK

Tesiste yaklaşık 1.5 milyon TL’lik yatırımla mekanik ve kimyasal bir arıtma tesisi de kurduklarını aktaran Vedat Kılıç, “Kırma ve yıkama işlemleri esnasında açığa çıkan atıksular bu artırma tesisinde arıtılarak tekrardan üretimde kullanılmaya hazır hale getirilecek. Yani tesisimiz her bakımdan sıfır atık felsefesi ile çalışacak. Kısa vadede yenilenebilir enerjiden de faydalanmayı planlıyoruz” dedi. Kılıç, tesis için 750 bin TL’lik yatırımla kurdukları laboratuvarda üretilen hammaddenin birçok parametreye göre analiz edilerek son kullanıcıya en yüksek kalitede, stabil ve sürdürülebilir bir hammadde sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.