İleri Çelik Araştırmaları Merkezi amacıyla çalışmalarına başlayan Erdemir AR-GE Merkezi, kullanıcılarının gereksinimlerine karşılık verme hedefiyle güvenli, ekonomik, doğa dostu, estetik, işlevsel, yenilikçi alternatifler sunan, verimli çalışmalar yapıyor.

ARGE MERKEZİ SAYESİNDE ELDE EDİLECEKLER

Bu noktada OYAK Maden Metalürji Grubu, Erdemir AR-GE Merkezi’nin çalışmaları ile ürün yelpazesi içerisinde ve Türkiye pazarında katma değeri yüksek ürünlerin payını artırmayı hedefliyor. Böylelikle kullanıcılara sunulan kazanımlar artacak, ithal edilen ürünlerin ülkemizden karşılanmasına ve Türk sanayisinin rekabet gücüne destek olacak. Sektörde alternatif hammadde kaynaklarında geliştirmeye gidilmesi, üretim aşamalarında meydana gelen atıkların kullanımı, çevrenin korunması sağlanacak; şirket giderlerinin azaltılması sağlanacak.

OYAK Maden Metalürji Grubu’nun bakanlık onayı ile açılan Erdemir AR-GE Merkezi pek çok alana odaklanıyor. Bu noktalardan biri de temeline bilgiyi koyan bir gelişim modelinin genişletilip sürdürülebilir hale getirmek. Aynı zamanda merkezde; çelik sanayisine özel veri birikimi sağlanmasına, pazar içerisinde donanımlı insan yetiştirilmesine, bu potansiyelinin değerlendirilmesine, üniversiteler ve araştırma kurumları dahil iş birliklerinin oluşturulmasına önem veriliyor.

Erdemir AR-GE Merkezi’nde yürütülen başlıca alanlar ise şu şekilde: yeni ürün geliştirme, varolan ürünlerin daha da iyi olabilmesi, otomotiv pazarı için ağırlık azaltma ve yerlileştirme…

Çalışmalarını kullanıcı odaklı yürüten ve sektörün stratejik hedeflerine ulaşabilmesini kolaylaştıracak temel araştırmalar yürüten Erdemir AR-GE Merkezi’nde toplamda 50 çalışanlar faaliyetler sürdürülüyor. Ayrıca merkezde ürün geliştirme ve hammadde alanlarında kullanmak için iki adet kapsamlı simülasyon laboratuvarı oluşturma çalışmaları da devam ediyor.