İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği yapılan seçimler sonucunda yeni başkanını seçti. Bir önceki yönetimde Rıdvan Mertöz yönetiminin başkan yardımcılığını üstlenen Tahsin Öztiryaki, meydana getirdiği güçlü yönetim kadrosu ile son yapılan seçimlerden galibiyetle ayrılmayı başardı. Toplam 476 oy kazanan Tahsin Öztiryaki'nin seçimdeki diğer rakibi Rıdvan Mertöz ise oyların 328'ini alabildi. Bilindiği gibi Rıdvan Mertöz, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin eski başkanı olarak biliniyor.

Yapılan seçim sonucunda galibiyetini kutlayan ve başkanlık makamının yeni sahibi Tahsin Öztiryaki, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği için etkili ve güçlü bir yönetim kadrosu oluşturduğunu söyledi. Öztiryaki ayrıca kadrodaki tüm isimlerin yönetimde tecrübe sahibi isimler olduğunu da ekledi. Kadroda kadınlara da yer veren ve bu davranışıyla övgüleri üzerine toplayan yeni başkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Genç isimlere çok önem veriyor ve destekliyoruz. Kadın istihdamını artırmaya çalışacağız. Birlik olarak 2017 senesinde 7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2018 yılında ise amacımız 8 milyar dolar seviyelerine erişebilmek. Hep birlikte çok çalışarak hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum."

ESKİ VE YENİ İSİMLER BİR ARADA

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin yeni başkanı Tahsin Öztiryaki'nin deneyimli başkanlık kadrosu, güçlü isimleri ile dikkat çekiyor. Önceki yönetimlerde yer alan toplam 7 kişi yeni kadroda da kendine yer buluyor. Bu isimler Ayşegül Çapan, Bekir Yelken, Çetin Tecdelioğlu, Mehmet Öncel, Serdar Urfalılar, Sevgür Arslanpay ve Zeki Sarıbekir olarak açıklanırken, kadroda bulunan Ayhan Yerebakan, Hülya Gedik, Murat Saraylı, Nilay Denizli ve Talha Özger ise yeni isimler olarak dikkat çekiyor.