Sakarya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikası ile 1990 yılında kurulduğu günden bugüne maden sanayisi alanında hizmet sunan Aksa Magnet, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21 – 24 Mart tarihleri arasında gerçekleşen REW İstanbul Uluslararası Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı’na katıldı. Ürünlerini 42 farklı ülkeye ihraç eden Aksa Magnet’tin Maden Mühendisi Ali Arda Aksoy, fuarda ST Endüstri Medya’ya gelecek dönem hedeflerini anlattı.

Aksa Magnet olarak yıllık üretimlerinin yüzde 60’lık bir kısmının maden sektörüne yönelik olduğunu belirten Aksoy, bunun yanı sıra ürünlerinin yüzde 30’unun geri dönüşüm sektöründe, yüzde 10’luk bir ürün gruplarının ise boya sektöründe olduğunu anlattı. 

“HEDEF YÜZDE 60”

Üretimlerinin çoğunu ihraç ettiklerini belirten Aksoy, 2017 yılında ihracat rakamlarının 42 farklı ülkede yüzde 58 seviyelerinde olduğunu söyledi. 2018 yılında tüm dünyada etkisini hissettiren ekonomik sıkıntılardan kaynaklı bu rakamların yüzde 53’e gerilediğini dile getiren Aksoy, “2019’a iyi ve hızlı başladık. Hedefimiz, bu yıl sonuna kadar ihracat rakamlarımızı yüzde 60’a ulaştırmak. Bunun için de çalışma ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.