İtalyan makina üreticisi GBC’nin Türkiye distribütörlüğünü gerçekleştiren Habib Makina, ürünleriyle Türkiye'de gemi inşa firmalarına çözümler sunuyor.

MÜŞTERİLERİ ARASINDA GEMAK TUZLA, KUZEY STAR, RMK MARİNE VAR

Sektöründeki 41 yıllık deneyimi ile Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu'nun lider markalarını Türkiye endüstrisi ile buluşturan firma, Gemak Tuzla Tersanesi, İstanbul Tersanesi, Kuzey Star Tersanesi ve RMK Marine GBC markalı ürün temin eden tersaneler arasında bulunuyor.

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Habib Makina Başkan Vekili Yusuf Habib, gemi inşa sektörüne ağırlıklı olarak GBC COMPACT EDGE 80 ürünlerini sunduklarını belirterek, “Piyasaya kaliteli ürünleri tanıttığımız ve Türkiye için büyük önem taşıyan çok büyük projelere ürünlerimizle katkı sağladığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

KAYNAK AĞZI AÇMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Sac plakalara ve borulara kaynak ağzı açma ve boru kesme uygulamalarında kullanılan ve İtalya’da üretilen GBC teknolojisi, sac plakaları ve boruları birbirine kaynak yapmadan, soğuk haliyle belirli bir açıda kaynak ağzı açmayı kolay hale getiriyor.

GBC'nin geliştirdiği yöntemden önce kaynak ağzı açma işlemi taşlama yöntemi ile yapılıyordu. Ancak taşlama, metali ısıtarak alaşımını bozduğundan sağlıklı bir kaynak yapmaya olanak tanımıyordu.

Yeni nesil COMPACT EDGE ve MULTIEDGE serisi, estetik ve incelik isteyen kaynak ağzı açma işleminin soğuk olarak uygulanmasına olanak sağlıyor.

COMPACT EDGE makine, bir freze kafasına bağlı 9 adet sert metal uç ile hızlı devir sayesinde ayna kalitesinde kaynak ağzı açabiliyor.

ALIN DÜZELTME, KAPLAMA KALDIRMA VE J BEVEL YAPABİLİYOR

Markanın en yeni makinası MULTIEDGE serisi ise 6 mm - 120 mm kalınlıkta saclarda kullanılabiliyor ve 80 mm’ye kadar kaynak ağzı açabiliyor.

MULTIEDGE makina, alın düzeltme, kaplama kaldırma ve tercihe göre J Bevel yapabilme özellikleriyle de ön plana çıkıyor.