ST Ağır Sanayi Çözümleri dergimizin Temmuz ayı için röportaj gerçekleştirdiğimiz Erol Üçüncü, kireç sanayisini enine boyuna değerlendirirken bir yandan da iş gündemlerini ve şirket hedeflerini anlattı. Tamamına Temmuz sayımızda ulaşabileceğiniz söyleşimizde keyifli okumalar.

Kar Group’un Gebze – Kocaeli’nde yer alan fabrikasının yapılanmasıyla ilgili bilgi verir misiniz?

Kar Group 1969 yılında Kaynarca Pendik’te inşaat malzemeleri satışıyla ticari faaliyetlerine başladı, 1973 yılında satışını yaptığı agreganın talebinin fazlalığı nedeniyle agrega üretimine yatırım yaptı. Bugüne kadar birçok yerde ocak işletmiştir şu an itibariyle faaliyette olan Gebze/Kocaeli, Orhangazi/Bursa, Kayapa/Bursa’yla birlikte üç bölgede müşterilerine hizmet etmeye devam ediyor. 1989 yılına geldiğinde madencilik sektöründe tecrübesiyle müşteri portföyü artmış ve bölgesinde söz sahibi firma olmuştur ve belirli yatırımları finanse edebilecek ekonomik büyüklüğe ulaşmış. Hedefleri olan fizibilitesi yapılmış ve ortak pazarında kullanılan kireçle ilgili yatırımları tamamlamış ve 1989 yılının son ayında Orhangazi/Bursa’da Karkireç markasıyla üretime geçmiştir. 2008 yılına kadar Türkiye’de rakiplerin yenilen teknolojilerle yüksek kalite kirecin pazara sunulmasıyla, düşük kaliteli ürüne talep azaldığından dolayı maerz teknolojisiyle 420 Ton/Gün yatırım sözleşmeşi yapıldı. 2010 yılında üretime geçildi. İkinci 420 Ton/Gün 2015 yılında bitirerek 840 Ton/gün kapasitesiyle Türkiye kireç pazarında kapasite ve kalitesiyle söz sahibi üretici konumundaydı. Kar Group’a dönersek 1997 yılında Hazır Beton sektörüne girdik şu an itibariyle proje tesisleri hariç (Gebze, Pendik, Sancaktepe, Altınova, Yalova, Orhangazi, Ovaakca, Beşevler, Gecit, Kayapa) on noktada sabit tesislerde ciddi pazar ve söz sahibine sahip. 2007 Gebze / Kocaeli’nde yılında Asfalt, kilit parke tesislerimizle üretim ve uygulamalarla bölgesinde kamu ve özel sektör ihalelerinde alt yapı ve üst yapım işler yapan güçlü deneyimli yapı oluşturuldu.

2019’un ikinci yarısındaki gündeminizde neler var? Yakın zamanda girmek istediğiniz yeni sektörler var mı? 

Bugüne yatırımlarla gelen Kar Group Türkiye’de 500 sanayi kuruluşu içinde bulunuyor. Hafriyatından başlayarak demir satışıyla, beton hizmeti sunarak, asfalt, parke-bordur-kilit taşı üst yapı ve Karkim yapı kimyasallarıyla temel yalıtımdan çatısına kadar ürün gruplarıyla müşterilerini hizmet ve çözümler sunuyor. 2017 de KAR YAPI markasıyla 384 daire ve dükkandan oluşan Pendik’deki Edonia Garden projesiyle inşaat sektöründe güçlü pazar payına sahip olma hedefiyle yoluna devam etmekte.