Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Sivas'ta Cazibe Merkezleri Programı'na alınan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kurulan Gök Yapı Fabrikası'nda üretilen 60 vagondan 17'si törenle Almanya'ya yolcu edildi. 

Aynı zamanda Demirağ OSB'nin ilk üretimi olan vagonların ilk partisinin ihracatı için fabrika önünde tören düzenlendi.

TREYLER ÜRETİM VE İHRACATINDA REKOR KIRILDI TREYLER ÜRETİM VE İHRACATINDA REKOR KIRILDI

"7 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPILACAK, 14 BİNİ AŞKIN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK"

Törende bir konuşma yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kentin sanayisi, üretimi ve istihdamı için çok önemli bir günü yaşadıklarını vurgulayarak, "Yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan fabrikamızın ürünlerini inşallah birazdan yolcu edeceğiz." diye konuştu.

Demirağ OSB'nin, ilin ekonomik kalkınmasında çığır açtığına işaret eden Vali Şimşek, teşvik mekanizmaları, güçlü planlaması ve özgün yapısıyla OSB'nin hak ettiği ilgiyi görmeye başladığını, Cazibe Merkezleri Programı'na alınan bölgenin sunduğu avantajlarla bölgeye değer katacak birçok şirket için cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Şimşek, halihazıırda bölgede tahsisini gerçekleştirdikleri 41 firmanın toplam 7 milyar TL yatırım bedeli ve 14 bin 243 istihdam hedefinin bulunduğunu dile getirdi.

BU YIL 700, 2023'TE BİN VAGONU ÜRETİM HEDEFİNE ALDI

Bu yıl hem 1.OSB hem de Demirağ OSB'de toplam 700 vagon üretmeyi hedeflediklerini ifaden eden Gök Yapı AŞ Genel Müdürü Nurettin Yıldırım, önümüzdeki sene bu sayıyı bine çıkaracaklarını kaydetti.

DEMİRAĞA OSB İLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİLER?

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, 2003'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Demir yolları devlet politikası haline getirilmeli" sözünü anımsatarak lokomotif üretiminin durduğu, terk edilmiş demir yollarından şimdi bu duruma geldiklerinin altını çizdi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, yıllardır atıl durumda kalan arazinin Demirağ OSB'ye dönüştürülerek "Sivas'ın kızıl elması" haline geldiğini, Demirağ'ın ihracata yönelik üretimiyle Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sunacağına vurgu yaptı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken de vagon fabrikasının teşvik kapsamına alınmadan önce büyük cesaret göstererek Demirağ OSB'ye yatırım yaptığını hatırlatarak, bölgenin Cazibe Merkezleri Programı'na alınmasıyla da adeta şahlandığını dile getirdi.

Konuşmalar sonrasında dualar okunarak, vagonlar Almanya'ya uğurlandı. (AA)