HİDROMEK, kuruluşundan bu yana satışını gerçekleştirdiği iş makinası sayısının 2020 yılı sonu itibarıyla 50 bini geçtiğini açıkladı.

YENİ YATIRIMI 2022'DE DEVREYE GİRECEK

Yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlayan firma, bin 400 dönüm üzerinde yer alacak HİDROMEK Üretim Üssü’nün inşasına devam ediyor.

burada ilk etapta devreye aldığı Komponent Fabrikası’nda daha önce ithal ettiği şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyesinde yapıyor.

Üretim Üssü’nde yer alacak ekskavatör fabrikasının inşasını sürdüren firma, üretim kapasitesi ve istihdam artışı sağlayacak fabrika yatırımını 2022 yılında devreye almayı planlıyor. 

YENİ ÜRÜNLERİNİ PAZARA SUNMAYA HAZIRLANIYOR

Ürün gamını genişletmek için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine 2020 yılında hızla devam eden firma, bu kapsamda geliştirdiği paletli ekskavatör, paletli mini kazıcı yükleyici, toprak silindiri ve lastikli yükleyici ürün gruplarından yeni ürünlerini 2021'de pazara sunmaya hazırlanıyor. 

İhracat pazarları arasında Cezayir'den Bulgaristan'a, Arjantin'den Rusya ve Avustralya'ya kadar pek çok ülke bulunan firma, 2020 yılında 80'i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirirken, rotasına Çekya, Fildişi Sahilleri, Guam, Malta, Sierra Leone ve Tayvan gibi yeni ülkeler ekledi.

Meksika ve S. Arabistan'a tekrardan düzenli olarak ihracata başlayan firma, 80’in üzerinde bayisi olan ülkelerin yanı sıra bazı yeni ülkelerde de bayi ağına ekleyerek bu doğrultudaki çalışmalarını genişletti.

"KÜRESEL ENDÜSTRİDE YERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Tüm dünyayı etkisi altına alan olağanüstü pandemi şartlarına karşın, 2020'yi başarılı olarak tamamladıklarının altını çizen HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ahmet Bozkurt, geniş ürün yelpazeleri ve satış sonrası hizmetleriyle her zaman müşterilerinin yanında yer aldıklarını ve onlara destek olduklarını ifade etti.

Bozkurt, "Yurt içinde birçok ürünümüzde pazar payını arttırdık. Küresel duruma rağmen yurt dışında da başarılı bir yıl geçirdik. Kamu yatırımlarının devam etmesi ve inşaat sektörünün hareketlenmesi ile bu yılın 2020’den daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda, mevcut pazarlardaki payımızı arttırırken yeni pazarlara açılmayı, bayi ağımızı genişletmeyi, ürün yelpazemize yenilerini ekleyerek müşterilerimizin taleplerini karşılamayı ve böylece küresel endüstrideki yerimizi daha da sağlamlaştırmayı hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.