I/O sistemine ek olarak, denizcilik standartları EASY ailesinin programlanabilir kontrol rölelerine, XP500 endüstriyel serilerine, XV100 ve XV300 dokunmatik ekranlı kontrolörlerine ve XC152 kontrolörüne de verildi. Böylece, Eaton’ın entegre bağlantı ve iletişim teknolojisi SmartWire DT ile bir arada kullanarak gemi imalatındaki en gelişmiş dayanıklı otomasyon konseptlerini hayata geçirmek mümkündür.

Son model ekranları (dirençli teknoloji veya kapasitif dokunmatik teknolojiyi kullanarak) ve 3.5″ ila 21″ köşegenleriyle, Eaton’ın görselleştirme ürünleri en yüksek standartları karşılar.

 Aynı akıllı telefonlar gibi, bu ürünlerin de kullanımı kolaydır.

Cihazlar yalın ve esnek otomasyon çözümleri yaratmak için, CAN arayüzü yoluyla, XV300 I/O sistemine bağlanabilir. Sistem çoklu arayüzleriyle arttırılmış bağlantısallık sunarken, entegre web sunucuları sayesinde, uzaktan görselleştirme ve cihazı yönetimi de mümkündür.

Veriler böylece kolay ve uygun bir şekilde herhangi bir HTML5 etkinleştirilmiş tarayıcı, hatta akıllı telefon veya tablet gibi cihazlar üzerinde dahi gösterilir.

Kompakt XN300 I/O sistemi fieldbus seviyesinde CANopen ağ geçidi kullanarak mevcut otomasyon çözümlerine entegre edilebilir. Gelişmiş tasarım ve basmalı teknoloji, durum ekranı da dahil, 12.5 mm x 102 mm’lik yüzey üzerinde 20 adede kadar kanalın yalın bir şekilde entegrasyonuna olanak tanır, bu da kullanıcıların bireysel kanalları takip edebilmelerini sağlar.

Pek çok akıllı özelliği sayesinde, XV3000 modülleri daha uygun maliyetli bir makine tasarımına katkıda bulunur. Bu da, örneğin dijital modüllerin çıkışlarının, merkezi olarak kapatılmalarının yanı sıra, grup olarak da çalıştırılabilmeleri ve birleştirilebilmeleri anlamına gelir. Modele bağlı olarak, dijital çıkışlar karşıt fonksiyonları yerine getirecektir. Dahası, analog modüller referans gerilimleri, sıcaklık ölçümleri veya soğuk nokta kompanzasyonu gibi ek özellikleri de kapsar. Hızlı arka plan haberleşmeleri sayesinde, CANopen sistem ortamlarında dahi 1 milisaniyeden daha az tepki süreleri mümkündür. Maksimum 32 nod ile istasyon konfigürasyonunu kullanırken, 640 adede kadar kanala erişim de mümkündür. Bu özelliklerin sayesinde, XN300 I/O sistemi en talepkar denizcilik uygulamaları için bile mükemmel bir çözümdür. Modüler I/O konsepti, değişikliğin gerekmesi durumunda herhangi bir zamanda esnetilebilen kişiye özel çözümler yaratmalarına olanak tanır.

Bu konsept aynı zamanda üçüncü şahıs cihazlarının Ethernet, CAN bus veya Profibus protokolleri yoluyla otomasyon çözümüne entegrasyonunu mümkün kılar. Dizel motor üreticileri tarafından yaygın olarak kullanılan SAE J1939 CAN protokolü ile otomasyon sistemini makine odasına bağlamak artık bir sorun teşkil etmemektedir. Ek olarak, navigasyonle cihazları denizcilik ağları için NMEA 2000 CAN protokolüyle birbirine bağlamak mümkündür.