.İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında fabrikalarında üretime iki hafta süreyle ara vereceğini duyurdu.

Ford Otosan tarfından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla alakalı, gerekli önlem ve aksiyonların Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı ve Koç Topluluğu genelinde uygulanmakta olan tedbirlere paralel olarak güncellenmenins ürdürüldüğüi ielirtildi.

Bu bağalmda Pandemi (Salgın hastalıklar) Eylem Planı'nın mevcut duruma göre revize edilerek devreye alındığı dile getirilen açıklamada, "Ford Otosan Enfeksiyon Komitemizi topladık ve Koç Holding Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin de yönlendirmeleri ile gerekli aksiyonları belirledik. Olası bir salgına karşı tıbbi malzeme ve ilaç envanterlerimizi güncelledik. İşlerimizin devamını sağlayabilmek için senaryo planlarımızı yaptık. Seyahat ve yurt dışı çıkışlarına yönelik kısıtlamalar ve aksiyon planları oluşturduk. Şirketimize ziyaretçi girişini durdurduk. Riskli sağlık grubunda yer alan hamile, diabet gibi kronik hastalıkları olan çalışanlarımızı evden çalışmaya yönlendirdik. Tüm bunların ötesinde ocak ayı sonu itibariyle çalışanlarımız için koronavirüsü farkındalık ve bilinçlendirme kampanyası başlattık." bilgilerini yer verildi.

Ford Otosan'ın tüm yerleşkelerinde "Genişletilmiş Genel Hijyen Planı"nın devreye alındığı vurgulanan açıklamada, bu bağlamda yemekhane, soyunma odaları, dinlenme alanları, toplantı odaları, üretim ve depolama alanları, ofisler, servis araçlarının biyosidal ve insan sağlığına zararı olmayan ürünlerle temizlendiği belirtildi.

Sık temas edilen yüzeylerle ofis havalandırma sistemlerinin bu hijyen planı kapsamında dezenfekte edildiği dile getirilen açıklamada şöyle devam edildi:

"En hassas alanlardan biri olan yemekhaneler ve toplantı salonlarında minimum emniyet mesafesi düzenine geçilmiştir. Şirket içi toplantılar ve şirket dışı katılımcıları olan toplantılar dijital platformlara taşınarak online olarak yapılmaktadır.

Ulusal ve bölgesel tedarik zincirimizin durumu ve planlamaları içinse süreci yakından izleyen özel ekipler kurulmuştur. Ford Otosan olarak, gelişmeleri yakından takip ediyor, global ekiplerimizle birlikte irtibat halinde gerekli aksiyonları almaya devam ediyoruz."