İSTANBUL (AA) - 1982 senesinden beri Eskişehir Fabrikası üretimini gerçekleştiren Ford Otosan, şehirde bu sene ilk defa gerçekleştirilecek olan yarı maratonun isim sponsorluğunu üstlendi.

Konuyla ilgili olarak Ford Otosan tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Türkiye’nin en genç ve dinamik ruha sahip şehirlerinden birisi olarak turistik cazibesi son senelerde gittikçe arttıran Eskişehir, yeni bir koşu maratonuyla ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Şehrin sportif ve kültürel yaşamını daha da renklendirecek olan etkinlik, 1982senesinde üretime başlayan Eskişehir Fabrikası’nda Ford Trucks kamyon ve çekicileri ile motor ve motor sistemlerinin üretimini gerçekleştiren Ford Otosan'ın isim sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Şehrin kurtuluşuna dair yapılacak olan kutlanmalara da vesile olacak olan Ford Otosan Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu, 1 Eylül Pazar günü Eskişehir Ulus Anıtı Meydanı’nden star alarak Sazova Kültür Merkezi önünden geçecek ve yine Ulus Anıtı önünde sona erecek. Yarış kapsamında 21 kilometrelik yarı maratona ek olarak 10 kilometre koşusu ile çocuk koşusu alternatifleri de bulunacak.
10 kilometre parkurunda paralimpik kategori altında farklı engel gruplarından sporcular yarışırken, ekip olarak katılacak olan firmalar 5 kişilik takımlar halinde “Şirketler Koşusu” adı altında yarışa dahil olabilecek.

Ford Otosan’ın Eskişehir Fabrikası’nda üretilen ve “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”nün (ITOY) sahibi olan F-MAX de şehrin gurur simgelerinden biri olarak koşu parkurunda görücüye çıkacak.
Ford Otosan gönüllülerinden meydana gelen Ford Team koşu takımının da yerini alacağı yarışa katılım gösterenler, aynı zamanda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne destek olmuş olacak. Kayıt ücretlerinin yüzde 10’u ise derneğe bağış olarak aktarılacak.

Ford Otosan tarafından maraton birincilerine konaklama, ulaşım ve giriş ücretlerinin karşılanacağı Madrid Maratonu’na katılım hakkı verilecek ve dereceye girenlere çeşitli para ödülleri sunulacak.

Maratondan bir gün önce gerçekleştirilecek olan spor festivali ile hem maratona katılanlar hem de şehir sakinleri doyasıya eğlenebilecek. 31 Ağustos Cumartesi günü boyunca devam edecek Emine Başarır, Noyan Dülek, Elif Kaya, Murat Demirci, İnanç Akbaş, Ayşegül Demirsoy gibi Türkiye’nin önde gelen spor eğitmenlerinin katılımıyla eğlenceli aktiviteler düzenlenecek.